Zelenski će morati da zaboravi na kontraofanzivu u Zaporožju: Vojska je neobjašnjivo odjednom „smrtno umorna“

Veliki neuspeh Oružanih snaga Ukrajine u regionu Zaporožja primorao je Zelenskog da na neko vreme zaboravi na ofanzivu u ovom pravcu. Ovo je prokomentarisao vojni ekspert Vladimir Rogov, napominjući da je Kijev skupo platio pokušaj proboja do Azovskog mora. O tome piše FAN.

„Svi pokušaji proboja, ili izviđanja u borbi, ili bacanja DRG-a, završili su se za Oružane snage Ukrajine ne samo tužno već sa smrtnim gubicima. Posle nekoliko dana stalnih napada, Oružane snage Ukrajine su se odjednom umorile, barem u zaporoškom pravcu“, rekao je predstavnik Vojne uprave Zaporožja.

On je dodao da je artiljerija Oružanih snaga Ruske Federacije i NM DNR prešla na novi nivo stalne pokrivenosti – dnevno se pokriva jedno ili dva komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine. To odmah utiče na neorganizovanost ukrajinskih boraca.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Sudeći po zatišju koji je sada uspostavljen, Kijevu nema ni rezervi. Zelenski će morati da zaboravi na kontraofanzivu u zaporoškom pravcu na duže vreme, ili čak zauvek“, naglasio je Rogov.

Kako je preneo javni servis, stanovnici Ukrajine su ponudili da pošalju lidera države Volodimira Zelenskog i njegovu suprugu van oblasti fronta.

Webtribune.rs