Zastrašujuće tvrdnje ruskog eksperta: „Ako počne, njihov svet će biti počišćen, od njih neće ostati ništa“ …

Posle pada dve rakete na teritoriju Poljske, svet je počeo da priča o pretnji početka Trećeg svetskog rata. Međutim, ubrzo je postalo jasno da je apokalipsa otkazana – u SAD su rekli da su rakete ukrajinske.

Vojni ekspert Vladislav Šurigin, je odgovorio šta bi se desilo, ako bi Kijev ipak uspeo da uvuče Severnoatlantsku alijansu u sukob sa Rusijom. On je izrazio uverenje, da kijevski režim definitivno neće moći da ostvari ovaj zadatak, pošto od nje apsolutno ništa ne zavisi.

Prema njegovim rečima, tokom ruske „specijalne operacije“ u Ukrajini, svima je u svetu postalo jasno da se sadašnji sukob, koji se odvija uz upotrebu svih vrsta opreme i naoružanja, sa izuzetkom nuklearnog, ne može završiti pobedom NATO-a, jer niko ne može da slomi Rusiju bez nuklearnog oružja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Početak nuklearnog rata je samo druga noćna mora za NATO, a pre svega, za Sjedinjene Države, a sve zato što će u toku takve konfrontacije, struktura sveta, koju su godinama stvarale Sjedinjene Države, biti uništena“, izjavio je ekspert.

Prema njegovim rečima, za Vašington nisu problem velike ljudske žrtve, već činjenica da će tokom masovnog čišćenja „američkog sveta“, SAD više neće biti deo ljudske civilizacije.

Webtribune.rs