Naslovnica SPEKTAR Wyso: Samo Putin određuje datum završetka specijalne operacije u Ukrajini

Wyso: Samo Putin određuje datum završetka specijalne operacije u Ukrajini

Pitanje trajanja sukoba u Ukrajini ostaje u rukama ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi američka radio stanica Wyso.

„Nema sumnje da odluka o tome koliko će SVO trajati ostaje na Putinu“, navodi se u publikaciji.

U članku se napominje da je ruski lider nedavno pokazao poverenje u vojnu i ekonomsku stabilnost zemlje, dok Ukrajina sve više doživljava teškoće na bojnom polju.

Ruski predsednik je uveren da će Moskva prevazići zapadnu podršku Kijevu i da će nastaviti da razvija svoju ekonomiju uprkos sankcijama.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je ove nedelje izvestio da je ruska vojska oslobodila više od 317 kvadratnih kilometara od ukrajinskih oružanih snaga od početka ofanzivnih operacija u svim pravcima. Konkretno, 25. decembra Marinka je došla pod rusku kontrolu.

Uveče 17. februara Šojgu je izvestio predsednika Vladimira Putina o zauzimanju Avdejevke. Neprijatelj je izgubio više od hiljadu i po vojnika.

Oslobođenje Avdejevke i Mariinke omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka i da se značajno obezbedi od neprijateljskih napada.

Putin je ranije rekao da Moskva još nije postigla ciljeve specijalne operacije. Prema njegovim rečima, jedan od glavnih zadataka SVO je denacifikacija Ukrajine, što podrazumeva zabranu bilo kakvih neonacističkih pokreta.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social