Naslovnica SPEKTAR Ukrajinski tenkista otkrio: Sprema se velika promena na frontu

Ukrajinski tenkista otkrio: Sprema se velika promena na frontu

Tenkovi će uskoro prestati da se koriste na bojnom polju u Ukrajini zbog bespilotnih letelica, piše španski list „Mundo“, pozivajući se na ukrajinskog vojnika.

„Dronovi vladaju na bojnom polju i njih ima na hiljade. Naš svakodnevni napor je da preživimo. Tenk je sada najranjivije oružje. Oni će uskoro prestati da se koriste. U stvari, pošto više skoro nemamo municije i Rusi to znaju, mi ih sve manje i manje koristimo“, rekao je ukrajinski tenkista Viktor.

Takođe je priznao da sada oseća mnogo veći strah nego ranije.

„Ovaj izveštaj jasno oslikava evoluciju modernog ratovanja, gde se tradicionalni oklopni sistemi poput tenkova suočavaju sa sve većim izazovima koje donose bespilotne letelice. Viktorova izjava ukazuje na dramatičnu promenu dinamike na bojnom polju, gde se tehnološke inovacije sve više koriste kako bi se neutralisali tradicionalni vojni resursi. Osećaj straha koji Viktor izražava dodatno naglašava teškoće sa kojima se vojnici suočavaju u ovom novom kontekstu borbe.“

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuka oružja Kijevu. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini – ne samo putem isporuke oružja, nego i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

(b92.net, Webtribune.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social