Vučić: Izdaću naredbu. Osnovna plata – 200.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku o analizi rada Vojske Srbije u 2022.

„Imali smo veći broj primljenih nego ljudi koji su napustili Vojsku. Zato smo išli sa povećanjem primanja 25%“, rekao je Vučić.

Obavestio je da će na Dan državnosti, 15. februara, izdati naredbu i raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije i da će biti primljeno 5.000 ljudi.

„Minimalna, osnovna plata biće preko 200.000 dinara. Želimo da ogromnim platama podstaknemo mlade ljude da se prijave“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Dodao je da ćemo imati N1, N2 i N3, gde će plata ići sa svim bonusima i preko 300.000 dinara.

„Imali smo informisanje o operativnim i funkcionalnim sposobnostima Vojske Srbije i sagledali sve nedostatke i sagledali sve oko dodatnog opremanja i naoružavanja i planove i u prethodnoj i za ovu godinu. Moramo mnogo više da se opredelimo za dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije, kao što smo isporučivali Pasarse, Miloše, male Lazare i Gvozdike i drugo, tako ćemo i na bespilotne letelice i dronove pre svega domaće proizvodnje, da se usredsredimo i mnogo toga da uložimo u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske“, rekao je Vučić.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je to Ministarstvo zadovoljno postupanjem pripadnika Vojske Srbije, i sa moralnog i sa patriotskog aspekta, i to u kriznim momentima vezanim za bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiju.

Pred početak sastanka, predsednik je svečano dočekan uz himnu Bože pravde posle čega je izvršio smotru Garde uz taktove koračnice „Pozdrav komandantu“, naklonio se srpskoj trobojci i pozdravio gardiste koji su mu uzvratili gromoglasnim odgovorom.

Sastanku su, pored Vučića, prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

(tanjug,b92.net)