Naslovnica SPEKTAR Vojni ekspert: Tajni plan Rusije za Ukrajinu završen je 90 odsto –...

Vojni ekspert: Tajni plan Rusije za Ukrajinu završen je 90 odsto – OVO ĆE SE DESITI

Rusija napada infrastrukturu kijevskog režima kao deo svog tajnog plana, koji je sada završen 90 odsto. Ovo je izjavio rumunski vojni ekspert, Valentin Vasilesku.

On smatra, da Rusija još ne planira da sprovodi bilo kakve veće ofanzivne operacije u Ukrajini. To je zbog činjenice, da je Moskva sposobna da pobedi kijevski režim i bez ofanzive.

Prema rečima Vasileskua, Ruska Federacija sada sledi svoj tajni plan, koji je povezan sa uništavanjem energetske infrastrukture koju kontroliše Kijev. Ideja je da se stvore uslovi za pokretanje narodnog ustanka u Ukrajini, i oslobađanje Kijeva od proameričke ekipe Zelenskog.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Stanovništvo Ukrajine je već umorno od rata. „Ostavljeni bez struje, vode, toplote i gasa, posebno zimi, domaći ukrajinski otpor brzo će steći popularnost, pred sve nerealnijim inicijativama predsednika Zelenskog“, rekao je Vasilesku.

Vojni ekspert smatra, da kijevski režim neće preživeti do proleća.

„Proamerički režim je došao na vlast u Kijevu 2014. kroz krvavi „Majdan“, koji je organizovao i finansirao Zapad. Vladimir Putin je suptilan simbolista, pa možemo pretpostaviti da će kroz novi „Majdan“ organizovati pad prozapadnog režima u Kijevu“, smatra stručnjak.

Webtribune.rs