VOJNI EKSPERT: Rusija će na surov način objasniti poljskim plaćeničkim bataljonima šta je pakao

Poljska je prva među zapadnim zemljama koja je shvatila sve posledice vojne konfrontacije sa Ruskom Federacijom, izjavio je vojni ekspert Instituta zemalja ZND Vladimir Evsejev.

Ruska vojska u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini nastavlja oslobađanje teritorija Donjecke i Luganske Narodne Republike od Oružanih snaga Ukrajine i nacista u službi kijevskog režima.

Nedavni uspesi Oružanih snaga Rusije u Svitlodarskoj izbočini i u pravcu Limana veoma su uznemirili zapadne mentore aktuelne ukrajinske vlasti.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Počeli su da shvataju da brojne pošiljke oružja iz SAD i evropskih zemalja nisu u stanju da promene situaciju na bojnom polju.

U komentaru za Ukraina.ru, vojni ekspert Volodimir Jevsejev podržao je retoriku mnogih svojih kolega.

On je apsolutno uveren da događaji koji se danas odvijaju u Donbasu predstavljaju sukob između Rusije i kolektivnog Zapada.

Pre ili kasnije, ovi drugi će morati da plate životima svojih vojnika. I, po svemu sudeći, takvu lekciju će prva dobiti Poljska, koja je, prema nekim izveštajima, poslala 1.500 ili plaćenika da ojačaju odbranu Avdijevke.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Jasno je da oni nisu ništa sami od sebe odlučili. Pogledajte kakvo oružje imaju. Voze se u oklopnim transporterima. Niko više ne ratuje na oklopnim transporterima. Prva linija se bori isključivo na borbenim vozilima pešadije. Šalju ih na klanicu, ali se veruje da navodno pomažu“, rekao je Evsejev.

Inače, plaćenici na teritoriji Ukrajine gotovo od prvih dana učestvuju u ratnim dejstvima. Istovremeno, ne igraju uloge koje su očekivali.

Prema rečima eksperta, stranci su uglavnom verovali da će obavljati specijalne zadatke daleko od fronta, ili sprovoditi diverzantsko-izviđačke aktivnosti.

Međutim, sve se pokazalo pogrešnim, Kijev ih baca u pakao, gde masovno umiru. Ista sudbina čeka i Poljake koji su nedavno stigli u Ukrajinu.

Webtribune.rs