UDARNO – HAZIN: Američki sistem nije spreman – Rusija će iz ove tačke kontrolisati Evropu

Ekonomista i analitičar Mihail Hazin priznao je mogućnost da ruska vojska zauzme važnu stratešku tačku ušće Dunava.

Ekspert  ne isključuje mogućnost da ruska armija u okviru specijalne vojne operacije uspe da oslobodi Odesku oblast.

U ovom slučaju Rusija neće samo izgraditi kopneni koridor do Pridnjestrovske Moldavske Republike, već će preuzeti kontrolu nad ušćem reke Dunav.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

To će, zauzvrat, omogućiti Moskvi da utiče na teritorije oko sebe i duboko u Evropi.

Strateški značaj ovog kraja, prema Hazinu, potvrđuju događaji iz 19. veka, kada je pokušaj cara Nikolaja I da preuzme kontrolu nad deltom Dunava doveo do početka Krimskog rata.

Danas će posledice takvog razvoja biti manje opsežne. Međutim, one i dalje slede. Uzimajući u obzir zabranu indijskih vlasti na izvoz žita i blokadu ruske mornarice u Odesi, ušće Dunava igra važnu ulogu u snabdevanju Evrope pšenicom, kukuruzom i ražom.

Uzimanje ovog regiona pod kontrolu ruske vojske, omogućiće Moskvi da diktira svoje uslove na tržištu hrane EU.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Došli smo u situaciju da žito možemo da prodajemo kome hoćemo. To znači uništenje svetskih tržišta. Savremeni američki sistem ekonomskog upravljanja apsolutno nije spreman za to“, rekao je ekspert u intervjuu za SM-News.

Ranije je Mihail Hazin rekao da makroekonomski podaci direktno ukazuju da se Evropska unija suočava sa ekonomskom katastrofom.

U isto vreme, ozbiljne posledice se primećuju ne samo u malim državama EU, već i u tako razvijenim zemljama kao što su Nemačka i Francuska.

Webtribune.rs