Ukrajina je zauvek izgubila pristup Azovskom moru, Zaporoška i Hersonska oblast zauvek odlaze u Rusiju

Član Glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporožja, Vladimir Rogov, kazao je danas za agenciju RIA Novosti da je Ukrajina zauvek izgubila pristup Azovskom moru, pošto se, prema njegovim rečima, Zaporoška i Hersonska oblast nikada neće vratiti pod kontrolu Kijeva.

„Azovsko more je zauvek izgubljeno za Ukrajinu. Luke u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti nikada više neće biti ukrajinske. Siguran sam da će posle ponovnog ujedinjenja naših regiona sa Rusijom, Azovsko more ponovo, kao nekad, biti isključivo unutrašnje more Ruske Federacije“, rekao je Rogov.

Tokom specijalne operacije, ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblasti i Azovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine, navodi agencija RIA Novosti.
Ukrajinski vojnici se predaju

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik rekao je da se u DNR i LNR predalo oko 8.000 ukrajinskih vojnika. Prema njegovim rečima, taj broj se na dnevnom nivou uvećava za nekoliko stotina.

Trenutno se oko 8.000 ukrajinskih ratnih zarobljenika nalazi u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), i taj broj raste, izjavio je danas diplomatski predstavnik LNR u Rusiji Rodion Mirošnik.

„Ima mnogo ratnih zarobljenika. Naravno da ih je više na teritoriji Donjecke Narodne Republike, ali i mi imamo dosta, i sada ih je ukupno oko 8.000“, naveo je Mirošnik.

To je mnogo, ocenio je on i naglasio da se broj zarobljenika svakodnevno povećava za nekoliko stotina, prenosi TAS S.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92)