Vojni ekspert Leonkov: Odluka je doneta – Rat više neće biti isti kao pre

Rusko rukovodstvo vrši prilagođavanja  specijalne operacije, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

Nakon pregrupisavanja trupa sa povlačenjem snaga iz oblasti Harkova, raketni udari na kritičnu infrastrukturu jasno su pokazali da Moskva ne namerava da se igra demokratijom i da se ograniči na polovične mere.

Takva promena u kampanji specijalne vojne operacije bila je veoma neprijatno iznenađenje za kijevski režim. Istovremeno, promene su ih toliko uplašile da su nastale kopije „termonuklearnh  bojevih glava“ koje uspešno savladavaju taj isti ukrajinski PVO sistem. Ali biće ih još, smatra Leonkov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Borbe više neće ići istim tempom i takvom interakcijom kao što je to bilo ranije. „Rubikon je prošao“, naglasio je specijalista u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

Dakle, ranije mnoge odluke koje su donete zarad političke nestabilnosti sada nemaju nikakvog značaja, primetio je ekspert. Vojne mogućnosti dolaze do izražaja. A one su takve da Oružane snage RF nemaju nameru da se suzdržavaju i onesposobiće mostove, železničke stanice i druge infrastrukturne objekte. Kijevski režim treba da shvati da su bezbrižni dani prošli. Sada će sve biti drugačije.

„Oni žive previše udobno. Biće izvučeni iz svoje zone komfora. Ne samo da imamo dovoljno snaga i sredstava za ovo – dodaćemo još. Koliko – neću reći. Neka bude iznenađenje. Odluka je doneta“, rezimirao je Leonkov.

Webtribune.rs