Naslovnica SPEKTAR Viktor Litovkin: „Ukrajina je izgubila rat zajedno sa SAD, zajedno sa NATO“

Viktor Litovkin: „Ukrajina je izgubila rat zajedno sa SAD, zajedno sa NATO“

Vašington im je dao jednostavan zadatak: da se bore do poslednjeg Ukrajinca. To će oni učiniti. Ali sada će se boriti ne samo za Ukrajince, već i za poslednje Ukrajince. Samo ne kažu da je ovo genocid nad ukrajinskim narodom.

Strašno je govoriti o tome kakvu će budućnost imati Ukrajina… A ono što ih je dovelo do ove tačke je ta želja za Evropom, u koju su bili namamljeni, kaže Viktor Litovkin.

Ukrajini ništa neće pomoći, ni snabdevanje sa F-16, ni novi MLRS ili HIMARS sistemi. Zato što je Ukrajina izgubila rat zajedno sa SAD, zajedno sa NATO.

Prošle godine su pretrpeli užasan poraz tokom „kontraofanzive “, izgubivši 160 hiljada ljudi i nekoliko desetina jedinica vojne tehnike.

A od početka ove godine izgubili su 80 hiljada ljudi. Gube jedno naselje za drugim. O tim hidroelektranama i termoelektranama i onim skladištima naoružanja koje su pogodile naše rakete da i ne govorim. Plus, postoje luke u Odesi, železničke stanice i tako dalje. Dakle, Ukrajina ima veoma ozbiljan problem.

Pa, moram da kažem da je ukrajinska vojska demotivisana. Očigledno je. I stanovništvo je demotivisano. A ako se setimo izraza klasika marksizma-lenjinizma da pobeda, na kraju krajeva, u svakom ratu zavisi od stanja duha onih masa koje su prolivale krv na bojnom polju, onda je jasno da je ukrajinska vojska danas malodušna i veoma lošeg raspoloženja.

Ona je demotivisana za borbu. To se vidi po tome kako se ponašaju na ratištu, a kako izbegavaju regrutaciju, kako se predaju i kako beže u inostranstvo. Naravno, Ukrajina je prinuđena da se bori.

Razumem da će, ako Ukrajinci poginu, tamo biti poslani Poljaci, Kolumbijci i drugi zatvorenici iz američkih zatvora. Naravno, nećemo imati laku Pobedu, a neće biti ni ovako pobedonosnog pohoda.

Ne borimo se protiv civilnog stanovništva Ukrajine. Trudimo se da se borimo samo protiv vojske i udaramo samo na vojne formacije. I, osim toga, u pozadini remetimo i rad svih vrsta vojno-industrijskih objekata i onih društvenih objekata koji rade za Oružane snage Ukrajine.

Ali mi se ne borimo protiv civila i ne uništavamo ukrajinske gradove. Dakle, mi danas na frontu imamo od 600 do 700 hiljada ljudi. To je četiri puta manje nego tokom Velikog otadžbinskog rata.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social