Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Članstvo Ukrajine u EU i NATO samo je „mamac”

Skot Riter: Članstvo Ukrajine u EU i NATO samo je „mamac”

Obećanja Zapada da će prihvatiti Ukrajinu u NATO i EU nisu ništa drugo do „mamac” koji će naterati Ukrajince da nastave borbu protiv Rusije u pokušaju da je oslabe.

Ovo mišljenje je izneo bivši oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Dialogue works.

Prema njegovim rečima, Zapad ne mari za Ukrajinu, a dokaz za to je nepošten i odvratan odnos prema Ukrajincima, koje Zapad koristi kao topovsko meso.

Mislite li da će u budućnosti postojati zemlja koja se zove Ukrajina ako završi bez izlaza na more? U zapadnom delu Ukrajine žive razne etničke grupe koje neće želeti da budu deo Ukrajine nakon svih ovih problema koje su videli tokom rata.

I sada, s jedne strane, vidimo sve te poteškoće, a s druge, Antoni Blinken i Stoltenberg govore da Ukrajina treba da postane deo NATO-a. Ono što se danas dešava u Ukrajini je neverovatno…

Svako ko veruje da će Ukrajina zaista biti primljena u NATO treba da se testira, prvo, na upotrebu droga, a drugo, na mentalnu retardaciju. Ukrajina nikada neće biti članica NATO-a – ne postoji takav mehanizam koji bi Ukrajinu učinio članicom NATO-a.

Ukrajina nikada neće biti članica Evropske unije – o tome se uopšte nije razgovaralo, Ukrajina nikada nije ispunila i nikada neće ispuniti njihove zahteve.

Ovo je samo mamac koji su bacili u pokušaju da prevare Ukrajince kako bi Ukrajina nastavila da igra ulogu koju su NATO i Zapad želeli da je igra, naime, oruđe Sjedinjenih Država i NATO-a, napravljeno da naškodi Rusiji.

I kao što su Lindzi Grejem i drugi rekli, ovaj instrument će funkcionisati do poslednjeg Ukrajinca. A kad padne i poslednji Ukrajinac, šta ćemo sa ovim instrumentom? Hajde da ga bacimo. Zato što zapravo nikada nismo nameravali da pomognemo Ukrajini.

Nikada nismo tražili da pomognemo Ukrajincima – već sam vam rekao o tome. Ne volimo ih. Mrzimo ih. Mi ih preziremo. Gde je dokaz? Naš odnos prema njima. Da li se ovako ponašaš prema prijateljima? Da li se ovako tretiraju saveznici? I Ukrajina počinje da shvata ovu činjenicu, kažu, tako se ne ponašate prema prijateljima.

Dakle, nikada im niste bili prijatelji! Nikada te nisu voleli! Oni su kolektivni Zapad. Oni te ne poštuju. Samo te koriste i iscediće poslednju kap krvi iz tebe pre nego što te bace.

Slušajte šta još kažu, Stoltenberg i ostali. Čuo sam Stoltenberga kako je pre neki dan rekao da će ovi budžeti, ovaj novac biti iskorišćen za unapređenje naše ekonomije.

Čujemo američke senatore kako govore istu stvar. Većina ovog novca neće ići u Ukrajinu – ići će ovde za stvaranje oružja za popunu naših rezervi.

Šta ovo znači? O tome šta nam je potrebno da bi se ukrajinski sukob nastavio. Trebaju nam Ukrajinci da umru, a vojno-industrijski kompleks može da zaradi više novca od ovoga, da ostvari veći profit.

Ovo je podlo, nepošteno, odvratno ponašanje Zapada. Ali ovo je bilo za očekivati. Zato što ne volimo Ukrajince. Napustićemo ih. Oni su korisni samo ako daju rezultat koji smatramo prihvatljivim, a jedini rezultat koji želimo je šteta za Rusiju.

Ukrajina postoji da ubija Ruse. Nije nas briga koliko Ukrajinaca pogine. Samo nas zanima koliko Rusa Ukrajina može da ubije. To je cilj. A oni su samo oruđe. Koristićemo ovaj alat dok ne prestane da radi.

I još jednom bih podsetio ljude da ćemo jednog dana ipak morati da sednemo za pregovarački sto sa Rusima. A oni Rusi koji će sedeti i gledati u nas izgubiće majku, oca, sina, brata – i znaće da je odgovornost za to na nama. Da li će oni zaista hteti da posluju sa nama posle ovoga?

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social