VEOMA OPASNO – BLIZU SVETSKOG RATA: Na objavu EKONOMSKOG RATA Rusija preti SVIM SREDSTVIMA

putin medvedev

Moguće pooštravanje američkih ekonomskih sankcija Rusiji može se tumačiti kao objava ekonomskog rata, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

On je naveo da se na to mora odgovoriti svim mogućim ekonomskim, političkim i drugim sredstvima.

Na pitanje novinara kakve bi sankcije mogle da budu uvedene Rusiji u budućnosti i kako će to uticati na rusku ekonomiju, Medvedev je tokom posete rezervatu Kronotski, na ruskom poluostrvu Kamčatka, rekao da ne želi da komentariše pregovore o budućim sankcijama, ali je dodao da bi mere poput zabrane bankarskih aktivnosti mogle da se protumače kao objava ekonomskog rata.

 „A na taj rat moraćemo da odgovorimo – ekonomskim, političkim, a ako treba i drugim sredstvima“, rekao je premijer Rusije, prenela je agencija Tass.

Govoreći o sankcijama koje su na snazi, Medvedev je rekao da je cilj takvih mera da se „ograniči moć“ Rusije, kako bi se „uklonila sa liste moćnih rivala u medjunarodnoj areni“, iako je njihovo uvođenje obrazloženo političkim razlozima.

Stejt department je prethodno saopštio da SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog korišćenja hemijskog oružja u pokušaju ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu u Velikoj Britaniji. Sankcije će stupiti na snagu oko 22. avgusta. Vašington se odlučio za nove sankcije uprkos naporima predsednika SAD Donalda Trampa da poboljša odnose s Rusijom i u jeku istrage o mogućem mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Ron Pol: Zbog američkih „paklenih sankcija“ počeće svetski rat

Prošle nedelje, senatori Džon Mekejn, Lindzi Grejam, Bob Mendez, i drugi, prdružili su se onome što je senator Grejam nazvao “zakonom o paklenim sankcijama,“ koji za cilj ima primenu “razarajućih“ sankcija na Rusiju.

Šta je Rusija učinila da zasluži sankcije koje će “uništiti“ zemlju i eventualno je nazvati sponzorom terorizma? Senator Mendez nam kaže: “Kremlj nastavlja da napada našu demokratiju, podržava ratni kriminal u Siriji, i krši suverenitet Ukrajine.“

Postoji veliki problem sa ovim optužbama protiv Rusije: one se zasnivaju na potpunim lažima i nedokazanim optužbama koje nastavljaju da budu bizarne sa svakim novim ponavljanjem.

Ovi senatori tvrde da će sankcije dovesti Ruse do pakla, ali greše. Sankcije su dobre samo za dve stvari: uništavanje života nedužnih civila i dovođenje do rata.

Čak i naša istorija pokazuje da sankcije vode do rata i da ih ne treba olako shvatati. Tokom priprema za američko učešće u ratu 1812.godine, SAD su poslovale sa Francuskom i Velikom Britanijom, koje su bile u međusobnom ratu. Kad je Velika Britanija zaključila da SAD favorizuju Francusku u svojoj trgovini, nametnuli su sankcije za SAD. Šta je Vašington učinio u odgovoru na to? Poglasio je rat. Otuda Rat iz 1812.godine, kog se većina Amerikanaca seća kao vremena kada su Britanci spalili Belu kuću.

(Webtribune.rs,Beta)