Večeras je Krvavi Mesec, evo šta da izbegavate

htgefgedef

Naučnici su odavno ustanovili da pun Mesec ima poseban uticaj na ljudsko ponašanje, a onaj koji će se videti večeras, biće u razmaku od svega nekoliko sati istovremeno najtamniji i najsvetliji pun Mesec ove godine

Reč je o prirodnoj pojavi koju astrolozi nazivaju Krvavi Mesec ili Supermesec, a neki čak smatraju kako nagovešta svojevrsnu apokalipsu.

Čovek i Zemlja neodvojivi su deo beskonačnog svemira. Zemlja živi u zajedničkom ritmu s drugim planetama, a najsnažnije je povezana sa svojim satelitom Mesecom. Uticaj Meseca na plimu je velik zbog njegove blizine Zemlji.

Pun Mesec, zbog reflektovanja sunčevih zraka, obasjava površinu Zemlje. Iako mi to ne vidimo, na isti način i Zemlja obasjava Mesec. Ta pojava se zove ‘pepeljasta svetlost’. Najpoznatiji uticaj Meseca je dokazano onaj na plimu i oseku, što je još davno objasnio naučnik Marko Antonio de Dominis.

Pun mesec utiče i na naše psihološko, ali i fizičko stanje – povećava emocionalnost, melanholiju, nervozu i razdraganost.

Pogodan je i za začeće, tj. da žene ostanu u drugom stanuju.

Pun Mesec utiče i na nivo zgrušavanja krvi, odnosno produžuje krvarenje (izbegavajte operacije).

Za one koji su na moru treba da imaju na umu da se školjke ostrige otvaraju i hrane upravo kada Mesec prolazi iznad njih.

(Alo.rs)