Naslovnica SPEKTAR Uvod u finale – Sivkov: Rusija odlučila da uništi NATO dronove

Uvod u finale – Sivkov: Rusija odlučila da uništi NATO dronove

Kao odgovor na dozvolu koju su zapadne zemlje dale Ukrajini da svojim oružjem udari na „staru” teritoriju Ruske Federacije, odlučeno je da se obore dronovi SAD, Velike Britanije i drugih „partnera” Ukrajine.

To je vojni ekspert Konstantin Sivkov izjavio na TV kanalu Den.

„ Činjenica da je doneta odluka o udaru dronova NATO-a kao odgovor na ove akcije je veoma oprezan odgovor na agresiju. Ovo je korak da se odbije tekuća agresija NATO-a.

Odlučili smo da to uradimo upravo posle, kao odgovor na naša upozorenja o nedopustivosti davanja prava na upotrebu oružja…

Zašto to nismo uradili ranije? Jer uništenje takvog drona vatrom sa naše strane je akt vojne agresije na SAD, ako govorimo o njihovim dronovima, ili na Britaniju, ako je njihov dron tamo.

Ali kao što su oni pribegli kamufliranoj agresiji na nas, mi takođe prelazimo na uzvratnu agresiju na njih. Kao odgovor, odlučili smo da odgovorimo uništavanjem njihovih dronova“, kaže Sivkov.

Napomenimo da je prethodne večeri najnovija američka izviđačka bespilotna letelica MK-4C Triton, koja je vršila izviđanje kod obala Krima, poslala hitni signal za pomoć i hitno se vratila u vazdušnu bazu na italijanskoj Siciliji.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social