Naslovnica SPEKTAR Nemački politikolog pozvao Kijev da pristane na mirovni plan, pošto boljih uslova...

Nemački politikolog pozvao Kijev da pristane na mirovni plan, pošto boljih uslova neće biti

Nemački politikolog pozvao Kijev da pristane na mirovni plan koji je predložio ruski predsednik Vladimir Putin, pošto boljih uslova neće biti.

Rusija i Ukrajina treba da pređu na diplomatsko rešenje sukoba. Za kijevski režim neće biti boljih uslova. Ovo mišljenje je izneo nemački politikolog Johanes Vorvik.

„Ovi uslovi neće biti baš dobri za Ukrajinu, u to nema sumnje. Ali pitanje je da li se mogu postići bolji uslovi?” — rekao je ekspert.

Vorvik je takođe rekao da je strategija Zapada za Ukrajinu propala. Iz tog razloga, bolje je preći na mirno rešavanje ukrajinskog sukoba. Osim toga, posle takvog Putinovog predloga, saveznici kijevskog režima više neće moći da tvrde da ruski predsednik navodno nije spreman za pregovore, dodao je Vorvik.

Na švajcarskoj konferenciji o Ukrajini, švajcarska ministarka odbrane Viola Amherd rekla je da zapadne zemlje ne mogu da dođu do mira jer niko nije pregovarao sa Rusijom. Prema njenim rečima, Rusku Federaciju ubuduće treba pozivati na ovakve događaje.

„Nećemo moći da proglasimo mir za Ukrajinu“, rekla je Amherd tokom mirovnog samita u Kijevu.

Švajcarska ministarka je dodala da će proces dijaloga sa Rusijom biti tema razgovora mnogih delegacija. Ona je zaključila da svi treba da ulože napore da počnu zajednički pregovori sa ruskom stranom.

Sličan stav ranije je izneo i nemački kancelar Olaf Šolc. Nemački lider je rekao da je svrha sadašnje konferencije postavljanje temelja za učešće Rusije na narednim mirovnim samitima o Ukrajini.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social