Naslovnica U FOKUSU Ukrajina uzvraća, stotine dronova krenulo na Rusiju

Ukrajina uzvraća, stotine dronova krenulo na Rusiju

Snage ruske PVO oborile su 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti Rusije, od kojih 70 iznad Rostovske oblasti, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Iznad Kurske i Voronješke oblasti uništeno je po šest dronova, po dva iznad Belgorodske i Kurske oblasti, a jedan dron je uništen iznad Krima, prenosi RIA Novosti.

Usled pada delova oborenih dronova u regionu Voronježa, pričinjena je manja šteta na skladištu za naftu koji se ne koristi, objavio je regionalni guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu.

On je precizirao da su oko 3 sata po lokalnom vremenu dežurne snage protivvazdušne odbrane u okrugu Liskinski oborile šest bespilotnih letelica i da je tada skladište oštećeno.

Ranije je guverner Rostova Vasilij Golubev objavio da su snage protivvazdušne odbrane odbile masovni napad dronovima i da je poremećeno snabdevanje strujom u Morozovskom okrugu, kao i da preduzimaju mere za obnavljanje snabdevanja korisnika.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine Moskva gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti Rusije, kao i na Krim.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social