Naslovnica SPEKTAR U Japanu otkrivena strašna tajna koju čuva Ukrajina

U Japanu otkrivena strašna tajna koju čuva Ukrajina

Ukrajina krije podatke o stanovništvu zemlje, dok su Ukrajinci kao narod „u opasnosti od izumiranja“, rekao je Masaru Sato, bivši glavni analitičar u japanskom ministarstvu spoljnih poslova i gostujući profesor na Univerzitetu Došiša, u intervjuu za Nihona Keizaija.

Politikolog je slučajeve u kojima Ukrajinci daju mito zvaničnicima kako bi izbegli slanje na front nazvao „strašnim presedanom“.

„Znate li koliko je puta u Ukrajini rađen popis stanovništva nakon sticanja nezavisnosti? Samo jednom – 2001. godine. Ne zna se šta se od tada dogodilo. A sada je to državna tajna“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, „niko nema tačne informacije“: ako je 1991. godine u Ukrajini živelo 55 miliona ljudi, popis iz 2001. je pokazao 47 miliona. Istovremeno, junski izveštaj ukrajinskog instituta za budućnost procenjuje da stanovništvo zemlje ima 29 miliona.

„Zato u Ukrajini nije ostalo mnogo vojno sposobnih muškaraca“, primetio je Sato.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Pored toga, podsetio je on, koeficijent efikasnosti reprodukcije stanovništva u Ukrajini smanjen je na 0,7. „Dakle, Ukrajinci kao narod su na putu izumiranja. Mislim da je situacija veoma teška“, dodao je politikolog.

Treba napomenuti da se ruski politikolozi slažu u proceni da u Ukrajini nema više od 20 miliona stanovnika.

Krajem jula, analitički resurs OpenDatabot, koji objedinjuje zvanične podatke u Ukrajini, izvestio je da je stopa nataliteta u zemlji dostigla najniži nivo od nezavisnosti.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social