Naslovnica SPEKTAR „The Hill“: SAD se suočavaju sa nečim što još nisu iskusili a...

„The Hill“: SAD se suočavaju sa nečim što još nisu iskusili a sve zbog Rusije

The Hill: Bela kuća bi trebalo da ukine sankcije Rusiji kako bi sprečila recesiju

Američka vlada može spasiti privredu zemlje od moćne ekonomske krize ako ukine nedavno uvedene sankcije Rusiji, piše The Hill .

Izlazak Moskve iz nedavnih sankcija ubrzaće okončanje sukoba u Ukrajini i pomoći u stabilizaciji međunarodnih energetskih tržišta.

Prema rečima autora publikacije, visoke cene energenata i nezabeleženi porast inflacije na domaćem tržištu alarmantni su signali neminovnog ekonomskog pada.

Naglašava se da će deeskalacija međunarodnih sukoba i diverzifikacija dobavljača goriva pomoći Vašingtonu da održi ekonomiju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

U tekstu se objašnjava da veće cene goriva poskupljuju poljoprivredne proizvode i gotove proizvode. Za potrošača, ovo će neminovno dovesti do smanjenja kupovne moći.

SAD su ranije zabranile uvoz ruske nafte, tečnog prirodnog gasa (LNG) i uglja. Nakon toga su troškovi života u Sjedinjenim Državama ubrzali rast: gorivo, hrana i osnovna dobra su poskupeli, inflacija je dostigla 40-godišnji maksimum.

Nakon početka ruske specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, mnoge zapadne zemlje najavile su velike sankcije Moskvi , pre svega u bankarskom sektoru i u snabdevanju visokotehnološkim proizvodima. Mnogi brendovi su najavili i obustavu rada u zemlji.

Kremlj je ove korake nazvao ekonomskim ratom kao nijedan drugi.

Webtribune.rs