Tajni predlozi Bajdena i Šolca Putinu – Predlozi za nevericu …

SAD i EU nameravaju da ubede Rusiju da pregovara. O tome svedoči izjava američkog predsednika Džoa Bajdena, o spremnosti da razgovara sa Vladimirom Putinom.

Odmah zatim se pojavljuje informacija o telefonskom razgovoru predsednika Ruske Federacije, i nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Pošto detalji razgovora nisu saopšteni, bilo je razloga za spekulacije. Govorimo o „pregovaračkoj formuli Šolca”. Navodno, Berlin predlaže da se Rusi povuku iz nuklearke Zaporožje, i da Putin povuče trupe iz Ukrajine, gde bi, nakon toga, konfiskovane ruske zlatno-devizne rezerve, bile iskorišćene za obnovu zemlje.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

Zauzvrat, Zapad obećava referendum u Ukrajini o statusu Krima i navodno garantuje kopneni koridor. Plus novi referendumi u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti o uključivanju u Rusiju, ali već pod okriljem UN.

Predlog je lukav, smatraju stručnjaci. Od Moskve je zatraženo da dovede u pitanje svoj ustav, a sudbina građana Ruske Federacije biće ponovo određena, prema verovatnoj zamisli Bajdena i Šolca.

Stručnjaci ironično govore o kontroli od strane UN kao „dobroj nameri“, jer se ta „kontrola“ već „dokazala” tokom razbijanja i raspada Jugoslavije.

Webtribune.rs