ŠTA JE USTVARI TU CILJ? Bombarduju zapadnim oružjem civile u gradovima a ruska vojska je na drugom mestu

Ciljevi specijalne operacije u Ukrajini neće biti ograničeni samo na Donbas, izjavio je zamenik predstavnika RF Dmitrij Poljanski na sastanku Saveta bezbednosti UN.

„Pokrenuli smo SVO (specijalnu vojnu operaciju) da bismo zaustavili granatiranje Donbasa od strane Ukrajine i kako bi sa teritorije ove zemlje, pretvorene u anti-Rusiju na delovanje niza zapadnih zemalja, kao i njenog nacionalističkog rukovodstva, pretnje i Rusiji i stanovnicima juga i jugoistoka prestali da ruiniraju Ukrajinu. I dok se ti ciljevi ne ostvare, naša operacija će se nastaviti“, rekao je ruski diplomata.

Istovremeno, Poljanski je jasno stavio do znanja da su ciljevi daleko od ostvarenja čak i u Donbasu.

„Artiljerija velikog dometa koju isporučuje Zapad daje Oružanim snagama Ukrajine mogućnost da se domognu udaljenih delova Donbasa i bez ikakve vojne logike udare isključivo u svrhu osvete i zastrašivanja po civilima.

Oružane snage Ukrajine su 15. juna nanele takve udare haubicama Cezar kalibra 155 mm koje su primljene iz zemalja NATO-a, usled čega je poginulo 6 civila, a više od 30 je povređeno.

Svake nedelje se ovoj strašnoj statistici dodaju još desetine mrtvih i ranjenih.

Oružane snage Ukrajine juče su prvi put upotrebile MLRS M142 (HIMARS) dobijene iz SAD u gradu Pervalsku u LNR.

O ovim udarima na civilne objekte i civile u Donbasu danas nismo čuli ni od zapadnih ni od ukrajinskih kolega.

Nije vas briga za ovo, kao svih 8 godina, dok je ukrajinska vojska metodično uništavala stanovnike Donjecke i Luganske narodne republike.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs