SRPSKI ANALITIČAR PREDVIĐA: Tu će biti ruska vojska koja će kontrolisati sve … VIDEO

Ako pogledamo istoriju tog sukoba od 2014. godine do danas, Rusija je stalno davala Ukrajini šansu da se opredeli za neutralnu politiku, i da ne dovodi tu neke kapacitete NATO snaga koji bi mogli nekim oružjem za pet minuta da pogode Moskvu iz okoline Kijeva.

Pošto Ukrajinci nisu imali sluha za najbolje namere Rusije, oni su doveli sebe u situaciju da se sada vode ulične borbe u Kijevu, izjavio je istoričar i analitičar Aleksandar Raković, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Prema njegovim rečima, „ako Ukrajina uopšte opstane, ona će biti okružena, neće više imati izlaz na more“. 

– Tu će biti ruska vojska koja će kontrolisati sve. Azovsko more će postati rusko jezero, a Kijev, koji je majka ruskih gradova, takođe će se, kako mi se čini, vratiti i reintegrisati u ruski svet – optimističan je Raković. 
Prema njegovom mišljenju, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski „biće uhvaćen“, a onda će, kako je rekao, potpisati kapitulaciju. 

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Raković je istakao da je ruska vojska hrišćanska vojska i da se rukovodi hrišćanskim principima.

– Rusija je prvo upotrebila sve novozavetne metode, a kada je to iscrpla, ona je prešla na starozavetne – objasnio je. 

Govoreći o Crnoj Gori, Raković je rekao da Zdravko Krivokapić i njegova tehnička vlada i dalje imaju pravo i mogu da: potpišu Temeljni sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom, povuku priznanje Kosova, ukinu sankcije Rusiji, pa čak i da izađu iz NATO. 

Međutim, kako je objasnio, Krivokapić to ne čini, jer želi da osnuje novu političku opciju koja će biti podržana od Amerikanaca.

– On ima nameru da sa svojim pulenima osnuje novu stranku koja će biti zavisna od Zapada. Od Zapada su primili direktive i ko zna šta im je još ispostavljeno. Prema tome, oni ne žele sebe da reše tog komoditeta koji im pruža Zapad. Ako ponište priznanje KOsova, to im Zapad neće oprostiti. Doduše ni Srbi im neće oprostiti ovu postizbornu izdaju – ocenio je Raković.

On je izrazio uverenje da nova manjinska vlada Crne Gore neće biti formirana, jer će predsednik Skupštine Crne Gore ispred Demokratskog fronta Strahinja Bulajić odbiti da zakaže tu sednicu i nakon dva meseca se u tom slučaju moraju raspisati izbori. Međutim, on je ubeđen i da ne postoji opasnost od povampirenja Milovog DPS-a, te da će na narednim izborima ta stranka izgubiti još mnogo poslaničkih mesta  koje sada ima.

– Onaj ko raspisuje izbore on vodi i računa o kontroli izbora. DPS više ne može da krade. Imali su oni te mehanizme da kradu i ne bih ja njih potcenjivao, jer je to jedna lupeška struktura i političko krilo mafije, ali i najslabija moguća država je jača od mafije – istakao je sagovornik Helmkasta. 

Kako je rekao, neće više biti besplatnih letova iz inostranstva za glasače DPS-a, a naveo je i druge okolnosti koje će oslabiti partiju Mila Đukanovića

– Između ostalog, Krivokapićeva vlada je donela odluku da mogu da se u državljanstvo Crne Gore upišu oni koji su u Crnoj Gori deset godina, a pet godina imaju prijavljeno boravište. Tu ima dosta Srba sa Kosova i Metohije, ima ih i iz Krajine, ali i Rusa, koji neće glasati za DPS – ukazao je on.

(pravda.rs)