Solovjev otkrio pravi razlog zašto Rusija spasava život Zelenskom

O sudbini Vladimira Zelenskog odlučivaće Ukrajinci ili zapadni mentori, ali ne i Rusija. Ovu izjavu dao je novinar Vladimir Solovjov, prvi put objašnjavajući zašto Moskva još nije likvidirala ukrajinskog predsednika.

Prema rečima voditelja, Rusija ne postavlja zadatak da eliminiše Zelenskog. Osim toga, on je siguran da će na kraju šefa Ukrajine čekati žalosna sudbina.

„Postupak će biti sledeći: ako ga iz nekog razloga ubijemo, onda on postaje besmrtna legenda koja živi u svetu kao apsolutni simbol. Narkoman koji tako želi da uđe u istoriju neće to sačekati. U podrumu će ga šutirati psi na lancu Zalužnog (komandant ukra armije)“, objasnio je Solovjev tokom svog autorskog programa.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Treba napomenuti da se ovo mišljenje Solovjeva ne podudara sa mišljenjem nekih ruskih vojnih analitičara koji smatraju da ruski specijalci još nisu likvidirali Zelenskog jer upravo on radi sve ono što Moskva želi.

Samo jedan primer snažno ilustruje ovu tvrdnju: Veoma glup potez Zelenskog je bio naredba da se napadne Krimski most, što je poslužilo kao idealan alibi generalu Surovikinu da u potpunosti sruši ukrajinsku energetsku infrastrukturu, što će uskoro imati kobne posledice po ukrajinsku vojsku.

Ni ostali potezi Zelenskog nisu ništa bolji, kao da je u dosluhu sa ruskom komandom.

Vredi napomenuti da u poslednje vreme stručnjaci sve više primećuju trvenja između Kijeva i Vašingtona. Tako su ukrajinske vlasti više puta kritikovale SAD zbog nedovoljne pomoći u suprotstavljanju Rusiji.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs