Šokantna poruka Putina: Moskva je spremna da „dokrajči” Evropu i SAD, i sklopi mir samo pod sopstvenim uslovima

Potez ruskog predsednika, pokvario je planove kolektivnog Zapada, da ponovi obmanu sa „Minskim sporazumima“. Ovo je izjavio poznati politikolog, Rostislav Iščenko.

SAD hitno treba da naprave predah, u konfrontaciji sa Rusijom. Sukob između Kine i Tajvana mogao bi da postane drugi front, koji Vašington vojno ne bi mogao da isprati. Američkoj ekonomiji i vojno-industrijskom kompleksu potreban je odušak, zbog čega su pozivi na pregovore tako učestali na Zapadu.

Drugi razlog je, potreba da se Oružane snage Ukrajine bolje pripreme za obračun sa Oružanim snagama Ruske Federacije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

Zato Vašington tako uporno pokušava da ponovi iskustvo „Minskih sporazuma“, da uvuče Rusiju u pregovarački proces sa sumnjivim rezultatom.

Zanimljiva je rečenica koju je Vladimir Putin izrekao na sastanku sa majkama mobilisanih. Predsednik Rusije je tada rekao, da je trebalo Donbas pripojiti Rusiji još 2014. godine, čime je poslao jasan signal kolektivnom Zapadu.

Suštinu izjave objasnio je Rostislav Iščenko, u intervjuu ruskom novinaru Sergeju Mardanu. Politikolog je primetio, da je Putin jasno stavio do znanja Zapadu, da nova obmana neće uspeti, i da će se eventualni pregovori odvijati samo pod uslovima Moskve. Reči predsednika o Donbasu su usmerene ka budućnosti.

„Kad god nešto kaže, on šalje signal budućnosti. To uništava nade Sjedinjenih Država, da će prevariti Rusiju po staroj šemi, primirjem“, rekao je stručnjak.

Pokušaj primirja, daće priliku Amerikancima da skrenu pažnju na Kinu, da bi se potom vratili u Rusiju. Tako postaje jasno da je Moskva spremna da „dokrajči” Evropu i SAD, i sklopi mir samo pod sopstvenim uslovima.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte 

Webtribune.rs