Naslovnica SPEKTAR Šokantan obrt koji niko ne razume: Amerikanci i Nemci postali glavni strani...

Šokantan obrt koji niko ne razume: Amerikanci i Nemci postali glavni strani poreski obveznici u Rusiji

       

Uprkos borbama u Ukrajini, zapadna preduzeća nikada nisu napustila Rusiju, prenosi „N-TV“. Tri od četiri kompanije su ostale u zemlji.

Istovremeno, Amerikanci i Nemci su postali najvažniji strani poreski obveznici. Prošle godine su u rusku kasu dali 402 miliona dolara, navodi nemački TV kanal.

Američka i nemačka preduzeća su najvažniji strani poreski obveznici u Rusiji. O tome svedoče podaci Kijevske škole ekonomije. Osim toga, nakon izbijanja neprijateljstava u Ukrajini, samo jedna trećina svih nemačkih kompanija napustila je Rusiju.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Dve trećine njih nastavlja da radi tamo. Prošle godine njihov ukupan prihod dostigao je 23,2 milijarde dolara, a istovremeno su u Rusiji platili 402 miliona dolara poreza. Ovo je najviša stopa među zemljama EU. Istovremeno, govorimo o legitimnom poslovanju, na koje sankcije nisu uticale.

Još je veći udeo onih zapadnih preduzeća koja su ostala u Rusiji, uprkos neprijateljstvima u Ukrajini. Četiri od pet kompanija odlučile su da ne napuste zemlju. Istovremeno, američke firme plaćaju najveće poreze.

[adsenseyu1]

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]