Skot Riter otkriva: Zapad sada igra opasnu igru – Rusija nikada na to neće pristati

       

Rusija je spremna da ostvari pobedu u ukrajinskom konfliktu, izjavio je penzionisani oficir mornaričke obaveštajne službe SAD, Skot Riter, u intervjuu za „Redacted“.

Komentarišući vest o predstojećim pregovorima o Ukrajini bez učešća Moskve, on je izjavio da Zapad na taj način pokušava oduzeti Kremlju pobedu, ali Rusija nikada neće pristati na to.

Nemačka državna televizija tvrdi da bi mirovni pregovori mogli početi već sledećeg meseca. Navodi se da su neki svetski lideri prošle nedelje održali sastanak u Kopenhagenu i da su se saglasili sa pregovorima planiranim za narednu nedelju. Da li verujete u to?

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Skort Riter, penzionisani oficir mornaričke obaveštajne službe SAD-a: Prvo, ne sumnjam da su se sastali. Ne sumnjam da su održali pregovore. Ne sumnjam da traže mir. Ali evo zanimljivog trenutka. Rusija je stalno govorila da želi rešiti ovo putem pregovora.

Skot Riter: Rusija je aktivno težila tome. Zapad je stalno to odbijao. Zašto? Zato što je Zapad delovao pod pretpostavkom da će Ukrajina pobediti u ovom sukobu, da će Ukrajina stvoriti pritisak koji nam je potreban kako bismo dali Ukrajini šansu da zauzme dominantan položaj vojno i da će Rusija pristati na brojne ustupke. To se neće desiti.

Sada odjednom oni kažu- verujemo u pregovore. U isto vreme kada Rusija ostvaruje pobedu i dominira. Usput, znate koga nije bilo u Kopenhagenu? Rusa. Rusi neće igrati tu igru. Rusija ima vojni cilj- naneti strateški poraz ukrajinskoj vojsci. Radi se o demilitarizaciji.

Imaju politički cilj – denacifikacija i trajna neutralnost Ukrajine. Pregovori će se održati samo kada Ukrajina pristane na sve te uslove. Zato, dok ne dođe vreme kada „kopenhagenska grupa“ bude spremna reći da je Rusija pobedila u ovom konfliktu, i da Ukrajina mora prihvatiti sve te ustupke, oni samo razgovaraju sami sa sobom.

To je doslovno samoodržavajući sistem- ljudi sednu u krug i uživaju u društvu jedni sa drugima. Međutim, Rusije nije bilo tamo, a Rusija je jedini značajan glas u ovom trenutku. Jedini glas, jer su već odavno odbacili sve poluge uticaja za saradnju s Rusijom, insistirajući na nastavku ovog konflikta.

Sada, kada su udvostručili ulog, stavili sve svoje čipove, Rusija je mobilisana, Rusija je spremna za pobedu. Oni žele pregovorima oduzeti Rusiji pobedu. Rusija nikada na to neće pristati.

 

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte