Iznenadni ruski udar: Likvidirana dva ukrajinska generala i 50 oficira

       

Ruska vojska je prekjučerašnjim preciznim udarom ubila dva ukrajinska generala i 50 oficira Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Prema ažuriranim informacijama, kao rezultat visokopreciznog udara 27. juna ove godine u gradu Kramatorsk, Donjecka Narodna Republika, na punkt privremenog razmeštaja 56. odvojene motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, likvidirani su dva generala koja su učestvovala na sastanku štaba, 50 oficira Oružanih snaga Ukrajine, kao i 20 stranih plaćenika i vojnih savetnika“, saopštilo je ministarstvo.

Avijacija, raketne trupe i artiljerija pogodile su za dan 85 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, ljudstvo i vojnu tehniku u 102 okruga.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Pored toga, u blizini sela Vasilcovka u Harkovskoj oblasti i Peščanoe u Donjeckoj Narodnoj Republici, ruski lovci su pogodili dva protivbaterijska radara AN/TPK-50 američke proizvodnje.

Takođe, u blizini naselja Vjemka u DPR uništeno je skladište municije 10. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Snage PVO presrele su dve rakete višecevnog bacača  HIMARS, kao i antiradarsku raketu HARM. Pored toga, uništeno je 11 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima DNR, LNR, Harkova i Hersona.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska pogodila tačku privremenog razmeštaja komandanata 56. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku.

Oružane snage od 10. oktobra redovno napadaju odbrambenu industriju, vojnu upravu, veze i energetske objekte Ukrajine.

Kako je istakao Vladimir Putin, ovo je odgovor na teroristički napad na Krimski most i druge napade na civilnu infrastrukturu u Rusiji. Od tada se u ukrajinskim regionima svakodnevno, ponekad i širom zemlje, objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte