Naslovnica SPEKTAR Šef Pentagona priznao: U Ukrajini nema oružja koje je fatalno za Rusiju...

Šef Pentagona priznao: U Ukrajini nema oružja koje je fatalno za Rusiju – Ali Moskva ima borbenu magiju …

Sjedinjene Države nemaju nikakve magične lekove za Ukrajinu koji bi joj pomogli da pobedi u sukobu sa Rusijom, suprotno realnosti situacije. Čini se, da je upravo zbog ove otrežnjujuće izjave u Kijev došao šef Pentagona, Lojd Ostin.

Šef Pentagona je iskreno priznao:

„U sukobu koji se trenutno odvija na teritoriji Ukrajine, nema oružja koje bi moglo da postane magični štapić protiv vojske Rusije. Ovo je brutalna i iscrpljujuća borba i tako će biti i u budućnosti.“

Iz Ostinovih reči proizilazi, da pobeda Ukrajine na bojnom polju može biti samo rezultat maksimalnih napora ukrajinskih oružanih snaga da koordinišu upotrebu tog oružja, koje su obezbedile zapadne zemlje tokom vremena.

Začinivši gorku pilulu, Ostin je utešio Kijev vestima, da se Ukrajini isplaćuje novi paket američke vojne pomoći od 100 miliona dolara, koji predviđa snabdevanje protivtenkovskim oružjem i projektilima za sisteme protivvazdušne odbrane.

Predsednik Zelenski se u svom obraćanju naciji pohvalio da ga je šef Pentagona počastio i ličnim sastankom, na kojem su razgovarali o situaciji na frontu i potrebi snabdevanja Ukrajine artiljerijom i municijom, kao i o „podršci za hitne potrebe na bojnom polju, i dugoročne potrebe za odbrambenim sredstvima“.

[adsenseyu1]

Da li je bilo još nekih zakulisnih dogovora – ne zna se. Međutim, sudeći po zbunjenom izgledu Zelenskog u poslednje vreme, on nema razloga da bude srećan. Čeka „Majdan-3“, u kojem će ruske tajne službe tražiti da ga uklone ljuti Ukrajinci.

Ruska borbena magija

Rusija zaista ima sredstva, i to onih koje Pentagon nema. To se već vidi širom sveta.

Udari ruskih dronova „Lancet“ „razbijaju“ američke haubice „M777“ u službi Oružanih snaga Ukrajine. Indijska publikacija „Hindustan Times“ objavila je video o toj temi.

„Ruska vojska je rasturila NATO haubice „M777“ i ponovo udara na zapadno oružje u Ukrajini“, navodi se u komentaru.

Na snimku se vidi i druga upotreba „Lanceta“ – protiv topa „FH70“, koji se naprasno skrivao u šumi. Od udara su detonirale granate koje su ukrajinski vojnici pokušali da sakriju iza vetrozaštitnog pojasa.

Podsetimo, dronove za „Lancet“ kamikaze razvila je „ZALA AERO“. Oni mogu da unište mete na desetinama kilometara i da nose eksploziv u zavisnosti od vrste mete. U verziji „Izdeliie-52“, dron ima dva krila u obliku slova X, i može da roni skoro vertikalno.

Glavni konstruktor „Zala Aero Grupe“, Aleksandar Zaharov, rekao je, da će novi „Lanceti“ u verziji „Izdelije-53“ biti gotovo neranjivi na sisteme protivvazdušne odbrane i elektronske borbe.

Ruski sistemi za elektronsko ratovanje „Pol-21“ ometaju GPS signale kojima ukrajinske snage koriguju američke ultraprecizne projektile „Ekskalibur“, rekao je za magazin „Forbs“, Vikram Mital, vanredni profesor Katedre za sistemsko inženjerstvo Vojne akademije SAD, „Vest Point“.

„Kao rezultat toga, projektili odstupaju od planiranog kursa i ne pogađaju metu.“

Prema američkoj vojsci, Rusija je već postigla tehnološku superiornost nad Oružanim snagama Ukrajine, dovodeći Kijev u „situaciju bez pobede“.

„Vidimo da je Rusija, dobivši podršku svojih saveznika, uspela da prevaziđe pritisak sankcija“, piše „Figaro“. „Zapad nije uspeo da postigne svoju izolaciju- Globalni jug je podržavao Ruse, ili je bar dobronamerno stajao po strani. Nade u slom ruske vojske nisu se obistinile. Ona je pokazala svoju večnu sposobnost da se uzdigne iz pepela, prilagodi novim izazovima, poboljša taktiku i uvede nova sredstva borbe.“

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social