Naslovnica SPEKTAR Riter: EU je sebe saterala u ćošak, sada je u zamci

Riter: EU je sebe saterala u ćošak, sada je u zamci

Opklada EU na pobedu nad Rusijom u sukobu u Ukrajini bila je neuspešna, i sada je u zamci, rekao je bivši američki obaveštajac, Skot Riter, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Gegenpol“.

„EU je sebe saterala u ćošak. Tokom godina, Borel je dao nekoliko zapaljivih izjava, predviđajući pobedu Kijeva i govoreći o ulozi EU u njenom postizanju. Sve su se ispostavile kao neosnovane. Ukrajina je izgubila i Evropska unija ne može učiniti ništa da promeni ovaj rezultat“, istakao je ekspert.

Prema njegovom mišljenju, EU se uništava time što nastavlja da podržava Ukrajinu.

„Bilo kakve principe koje su imali, bilo kakva ideja o organizaciji zasnovanoj na pravilima, sve je bačeno kroz prozor. Sada je to samo sredstvo uticaja za najveće članice Evropske unije, što znači da to nije Evropska unija, već organizacija kojom upravlja šačica država. Opasnost je u tome što postoji rizik da postane neaktuelan, jer niko neće tolerisati takvo ponašanje.

Opasnost je u tome što postoji rizik da postane nebitna, jer takvo ponašanje niko neće tolerisati“, zaključio je ekspert. Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i opšte nacrte, čega bi sve Ukrajina morala da se odrekne da bi postigla sporazum.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social