Ruski vojni ekspert: Ukrajinski dronovi sve opasniji – Moramo početi sa bombama od 2.500 kilograma

Ruski vojni ekspert, Juri Knutov, otkrio je svrhe, za koje neprijatelj koristi dronove uz prisustvo satelitskog izviđanja. On je podsetio, da je Kijev obučio 10.000 operatera u 20 centara za obuku.

Čak 500 obučenih operatera je u stanju da nanese značajnu štetu posebnom sektoru odbrane.

„Napadi na Moskvu su bili neizbežni, mi smo ih čekali. Broj napada će se povećati. Za pripremu globalne operacije u vezi sa napadom na prestonicu, potrebne su izviđačke bespilotne letelice. One utiču na moral. U vojnom smislu, oni ne mogu da nas pobede, pokušaće da nas slome u unutrašnjosti. Ako je dron lansiran unutar Bulevarskog prstena, onda je prva linija PVO Kremlj.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nažalost, diverzantske grupe funkcionišu. Rezolucija satelita nije uvek dovoljno visoka da bi se odredile tačne koordinate. Satelite je lakše prevariti, za razliku od dronova koji su u stanju da se približe i jasno vide objekte. Ovde postoje poteškoće za Rusiju- dronovi Oružanih snaga Ukrajine se brzo modernizuju“, otkriva Knutov.

Spolja je to običan dron, ali s drugačijim unutrašnjim delovima. Juče je elektromagnetna borba bila efikasna protiv njega, ali nakon modernizacije možda neće delovati. Menjaju se radio-frekvencije, pojavljuju se drugi navigacioni i upravljački kanali.

„Zbog toga, elektronsko ratovanje se mora stalno razvijati. Da se ​​formira granična linija – Brjanska, Kurska oblast, Belgorod i dalje na jug. Ukrajina nema prednost u teškoj tehnici, ali ima u ljudstvu, a prednost mogu da ostvare i u dronovima.

Najvažnije oružje Rusije sada su „klizne“ bombe. Sada imamo bombe od 500 kg i 1500 kg, ali se testiraju i veći kalibri. Bombe od 2.500 kilograma uskoro će ući u službu“, zaključio je Knutov.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte