Naslovnica SPEKTAR Ruski odgovor zatresao Zapad: Kedmi o revolucionarnoj odluci Moskve

Ruski odgovor zatresao Zapad: Kedmi o revolucionarnoj odluci Moskve

Čini se da se Rusija konačno oslobodila bilo kakvih iluzija o Zapadu, i počela oštrije da deluje u međunarodnoj areni.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, je u razgovoru sa novinarom Pavlom Zarubinom izjavio, da Moskva ne namerava da uvodi sankcije protiv S. Koreje, uprkos stavu Ujedinjenih nacija.

Sličnu odluku donele su i kineske vlasti. Osim toga, Rusija namerava da pomogne Pjongjangu da zaobiđe ograničenja koja su joj ranije nametnuta, uključujući i svemirsku industriju. Konkretno, postojale su informacije da će ruske lansirne rakete lansirati severnokorejske satelite u orbitu.

Ovako značajna promena u politici Ruske Federacije prema S. Koreji, sa sigurnošću se može nazvati revolucionarnom odlukom.

O razlozima za takve promene u emisiji „Полный контакт” na radiju „Вести ФМ“ govorio je bivši šef izraelske službe „Nativ”, Jakov Kedmi. Prema mišljenju eksperta, Rusiju su na tako hrabar korak isprovocirale SAD. Vašington ne okleva da eskalira situaciju u azijsko-pacifičkom regionu, stvarajući pretnju, uključujući tu i Rusku Federaciju.

[adsenseyu1]

Naoružavanje Australije i Tajvana, prebacivanje američkih nuklearnih podmornica sa nuklearnim bojevim glavama u luke Južne Koreje nateralo je Moskvu i Peking da odgovore.

„Ovde je situacija drugačija, koju su promenile Sjedinjene Države. One povećavaju nivo vojnih pretnji, uključujući Severnu Koreju, Kinu i Rusiju.

Očekivati da će Rusija nastaviti svoju politiku suzbijanja ili ograničavanja Severne Koreje, posebno kada to utiče na humanitarno stanje korejskog naroda, previše je“, objasnio je Kedmi.

Kao rezultat toga, danas postoje svi preduslovi za izgradnju osovine Rusija-S. Koreja-Kina. Sve tri sile imaju ozbiljan motivacioni faktor – konfrontaciju sa Zapadom. U takvoj situaciji bi bio greh ne okrenuti se principu: „Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj“. Kao što znate, Moskva i Peking ne vole da pričaju o svom vojnom savezu.

U ovom slučaju se o tome, barem zvanično, ne razgovara. Međutim, postoje jasne činjenice, koje ukazuju da tri nuklearne sile jačaju veze i povećavaju saradnju u vojnoj sferi. Amerikanci imaju razloga za brigu.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social