RUSKI EKSPERTI: Preživljavanje bilo kog neprijateljskog broda u Crnom moru je ograničeno na 14 minuta

Brodovi NATO-a će u Crnom moru „živeti” ne više od 14 minuta.

Agresivna dejstva Severnoatlantske alijanse protiv Rusije mogu se brzo suzbiti ako NATO pokuša da napadne Rusiju sa Crnog mora.

Uzimajući u obzir ogroman broj obalskih raketnih sistema raspoređenih na Krimu i duž ostatka ruske obale, „preživljavanje“ apsolutno bilo kog ratnog broda NATO-a bilo gde u Crnom moru meri se za najviše 14 minuta.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Prema ekspertima, danas počinje pomno da se prati ulazak u Crno more apsolutno bilo kog NATO broda, a da ne pominjemo stalnu kontrolu nad brodovima zemalja Alijanse koji se već nalaze u vodama regiona.

U slučaju i najmanje pretnje od napada, ruski obalski raketni sistemi će moći da unište apsolutno bilo koji cilj u roku od najviše 14 minuta, iako će u stvarnosti do uništenja neprijateljskih snaga doći mnogo ranije, pošto će, između ostalog, ruski brodovi i podmornice stalno dežuraju u vodama Crnog mora.

„Pokušaji SAD i zemalja NATO-a da pokažu dominaciju u crnomorskom regionu apsolutno su uzaludni.

Ako bude potrebno, Rusija možda uopšte ne dozvoli da brodovi NATO-a izađu van teritorijalnih voda zemalja regiona, a svaka agresija od strane brodova Alijanse će neminovno biti kažnjena “, napominju ruski analitičari.

Webtribune.rs