Poljska ponuda prijateljstva mogla bi da bude izuzetno opasna za Rusiju – TAJNA PORUKA AMERIKE

Neočekivana izjava poljskog premijera o Rusiji može biti bremenita skrivenom pretnjom. O tome je u intervjuu za FAN rekao politikolog Vladimir Rogov.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki rekao je u intervjuu za Figaro da je vredno truda da se Rusija pridruži evropskim zemljama u suočavanju sa najvećim izazovom u narednim decenijama. Ovaj izazov, prema političaru, biće Kina.

Politikolog Vladimir Rogov smatra da bi predlog Moravjeckog mogao da bude izuzetno opasan za Moskvu. Ekspert je podsetio na nedavne događaje kada je Varšava izlazila sa stalnim kritikama Rusije, optužujući je za sve smrtne grehe i probleme. 

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Poljska u ovoj situaciji postaje prijatelj pod navodnicima. Uostalom, od nje ne treba očekivati isti nivo odnosa kakav sada imaju Rusija i Kina. 

Rogov je uveren da Varšava treba da traži nekog drugog za borbu protiv Kine.

Uostalom, od svojih saveznika – SAD i Velike Britanije – Poljska ne radi ništa osim što traži novac. Stoga bi takvo prijateljstvo za Rusiju bilo opasno i nelogično. Varšava će i dalje tražiti novac i neće ići na zbližavanje.

Treba napomenuti da predlog poljskog premijera može imati tajno značenje.

Politikolog Piskorski smatra da su Amerikanci svoju poruku Rusiji preneli preko Varšave. Posle mogućeg drugog sastanka Putina i Bajdena, Sjedinjene Države mogu otvoreno da ponude ujedinjenje zarad borbe protiv Kine.

Obični Rusi su već odgovorili na predlog Moravjeckog . Oni su uvereni da ne vredi prekidati odnose sa tako pouzdanim saveznikom kao što je Kina.

Webtribune.rs