Iščenko objasnio zašto Rusija maksimalno odlaže sastanak Putina sa Bajdenom – RAZLOZI SU ZASTRAŠUJUĆI

Ruska Federacija se pridržava određene geopolitičke strategije, zahvaljujući kojoj Moskva uspeva da usmeri odnose sa SAD u potrebnom pravcu, postižući važne ciljeve.

Do ovog zaključka je došao poznati ruski politikolog, kolumnista novinske agencije Россия сегодня Rostislav Iščenko, komentarišući situaciju u međunarodnoj areni.

Iščenko je u svom autorskom članku objavljenom na sajtu Ukraina.ru detaljno govorio o taktičkoj tehnici Moskve, koja  uništava sve planove američkih vlasti, a takođe je objasnio zašto Rusija odlaže sastanak predsednika Vladimira Putina sa američkim liderom DŽozefom Bajdenom  što je više moguće.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Rostislav Iščenko je pre svega skrenuo pažnju na to da Rusija, uprkos pokušajima Vašingtona da održi bilateralne razgovore na najvišem nivou, ne žuri sa odgovorom, pošto shvata šta Bela kuća pokušava da postigne.

Tako novi susret predsednika Rusije i SAD može da postane izvestan okidač za delovanje američkih vlasti. Oni nameravaju da pronađu bilo kakav izgovor za pokretanje vojnog sukoba punog razmera u Evropi, jer će samo takav međunarodni rat omogućiti Amerikancima da zadrže svoj uticaj na svetskoj sceni.

Prema mišljenju politikologa, Rusija maksimalno odlaže susret Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena kako bi kupila potrebno vreme za druge geopolitičke korake, kao i da bi ozbiljno oslabila SAD pre početka nove konfrontacije.

Tako je Moskva izabrala kompetentnu strategiju koja će omogućiti što duže konsultacije i pregovore, navodeći kao razlog birokratska kašnjenja i diplomatska pitanja.

„Svaki pregovori su način da se oduži vreme. Dok se spremaju i dok se kreću ka oružanom sukobu, SAD je neisplativo da pokažu nekonstruktivnost, što znači da će nastojati da saveznike drži na kratkoj uzici.

Odluka se nameće sama od sebe: da se što duže odugovlači vreme sa određivanjem datuma pregovora, odlažući ih za kasnije“, objasnio je Iščenko.

Politikolog je uveren da Rusija, koristeći svoje diplomatske alate, može da dobije mnogo vremena, što će joj omogućiti da se ozbiljno pripremi za mogući vojni sukob, koji će započeti SAD.

Osim toga, Moskva, primoravajući Vašington da igra po njenim pravilima, ozbiljno je oslabila poziciju Amerikanaca na međunarodnoj areni.

Webtribune.rs