RUSKI EKSPERT TVRDI: Zapad se priprema za veliki vojni sukob sa Rusijom – OVO SU PLANOVI

Ruski politikolog Jevgenij Satanovski smatra da se Zapad priprema za veliki vojni sukob sa Rusijom.

Prema mišljenju stručnjaka, situacija koja se razvila na teritorijama koje se graniče sa Rusijom delimično podseća na stanje stvari koje se moglo primetiti uoči Drugog svetskog rata.

U isto vreme, rekao je Satanovski, s velikom verovatnoćom Moskva neće moći da izbegne predstojeći rat. U mnogim aspektima ovo je „zasluga“ Sjedinjenih Država i mnogih njenih satelita.

Trenutno se može primetiti snažan porast nacionalističkih osećaja u velikom broju zemalja Istočne Evrope. Ukrajina je tu izdvojena, spremna da učini bilo kakvu glupost sa prvim dekretom iz Vašingtona.

I danas sve ukazuje da se Sjedinjene Države pripremaju da koriste Ukrajinu i druge sile koje vode antirusku politiku kao odskočne daske za ofanzivu na Rusiju u budućem totalnom ratu, primetio je ekspert.

„U stvari, ovo je priprema za sutrašnje ratove. Oni se ne mogu izbeći. To uočavamo“, rekao je Satanovski.

Politikolog nije isključio mogućnost da se oružani sukob, na predlog Zapada, rasplamsa u sledećoj deceniji. Ako se takav scenario sprovede, sasvim je moguće da će se sukobi s upotrebom teškog oružja nastaviti nekoliko godina ili čak decenija, rezimirao je Satanovski.

Webtribune.rs