Rusija započela odmazdu: Pogođeni centri za donošenje odluka, eliminisano 50 generala Ukrajine

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je raketama Kalibr uništeno 50 generala i oficira Oružanih snaga Ukrajine. Udarac na centar odlučivanja je ipak zadat, i to tačno u vreme sledećeg sastanka.

Rakete „Kalibar“  pogodile su komandno mesto ukrajinskih trupa u blizini sela Široka Dača u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Poginulo je više od 50 generala i oficira Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Time je udar na centre odlučivanja ipak zadat, na šta su ranije upozoravali predstavnici ruskih vlasti.

U vreme udara Kalibrima, u kontrolnom centru je održan sastanak komandnog štaba Aleksandrijske operativno-strateške grupe.

Prema rečima Konašenkova, likvidirani su i predstavnici Generalštaba Ukrajine, kao i komanda kahovske grupe. Među učesnicima sastanka bili su i komandanti desantnih snaga koje deluju na Zaporoškom i Nikolajevskom pravcu.

Podsetimo, predstavnici Rusije su obećali da će udariti po centrima za donošenje odluka u Ukrajini u svetlu sve češćih napada na civilno stanovništvo Donbasa.

Poslednji put je ruski predsednik Vladimir Putin govorio o udarima na centre odlučivanja. Tokom plenarnog zasedanja Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu (SPIEF) , on je rekao :

Što se tiče crvenih linija, to sa naše strane znači prilično oštre akcije upravo u tim centrima odlučivanja o kojima sam već govorio i koje su pomenute.

To je oblast koja treba da bude prepuštena odluci, pre svega, vojno-političkom rukovodstvu zemlje. A oni ljudi koji zaslužuju odgovarajuće postupke sa naše strane, naravno, trebalo b, da prvo za sebe izvuku zaključak sa čim se mogu suočiti ako pređu naše crvene linije.

Osim toga, Vladimir Putin je podsetio da su udari na stambena naselja zločin protiv čovečnosti. Danas smo svedoci da je Kijev prešao crvene linije Rusije koje je najavio Putin.

Eliminacija više od 50 generala i visokih oficira Ukrajine u samo jednom napadu više je nego strašna poruka za Ukrajinu, koja je već ostala bez oružja i tehnike.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs