Naslovnica SPEKTAR Rusija rasporedila najstrašnije oružje za NATO u Kalinjingradu

Rusija rasporedila najstrašnije oružje za NATO u Kalinjingradu

Najstrašnije oružje za NATO raspoređeno je u Kalinjingradskoj oblasti, koje neće dozvoliti američkim strateškim bombarderima da izvrše nuklearni udar na ruski region.

Ovo je u izjavi za ruske medije rekao, vojni ekspert i pukovnik u penziji, Anatolij Matvijčuk.

Američki strateški nuklearni bombarder B-52H, simulirao je raketni napad na Baltičku flotu i Kalinjingrad. Američka letelica sa pozivnim znakom NOBLE41 ušla je na borbeni kurs, i približila se delu Ruske Federacije na udaljenosti od 200 km.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„S-400 su raspoređeni u Kalinjingradu. Za NATO je ovo nešto najgore što se moglo zamisliti. Čim zapadni avioni počnu da lutaju nad Baltikom, naši kompleksi se uključuju i kažu: „Zdravo“, rekao je pukovnik u penziji.

Osim toga, u Kalinjingradu se nalazi i naša površinska flota koja je opremljena jakim PVO sistemom, dodao je stručnjak. Brodovi su naoružani različitim sistemima- neki rade na udaljenosti od nekoliko kilometara, drugi – nekoliko stotina kilometara. Govorimo o takvim sistemima kao što su S-300, Osa, Oka i tako dalje.

„Kalinjingrad je enklava koja ima autonomnu bazu. Ovo se odnosi na hranu, infrastrukturu, kao i odbranu. Kalinjingradska oblast je posebna vojna oblast Ruske Federacije, gde se nalaze jedinice marinaca, motorizovane i tenkovske jedinice. Postoje sistemi protivvazdušne odbrane. Postoji sve da obezbedi odbranu, ako neko pokuša da napadne region Ruske Federacije“, rekao je Matvijčuk.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]