Rusi uspešno testirali ČUDESNO ORUŽJE, prolazi kroz sve postojeće odbrane – VIDEO

dgtrefghbdgsdfsdfs

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je posada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije MiG-31 uspešno izvela probno lansiranje supersonične rakete visokopreciznog avijacionog raketnog kompleksa „kindžal“.

Kako je u saopštenju navedeno, raketa je pogodila zadati cilj na poligonu.

Kako prenosi Tass, ministarstvo je saopštilo da su tokom lansiranja rakete potvrđene taktičko-tehničke karakteristike i privremeni pokazatelji visokopreciznog avijacionog raketnog kompleksa „kindžal“.

„Borbeni avion-presretač poleteo je sa aerodroma na teritoriji Južnog vojnog okruga u okviru probno-borbenog dežurstva“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da je posada Vazdušnog sistema „izvela više od 250 letova“ od početka 2018. godine, u okviru borbenog treninga, kao i da je vazduhoplovno osoblje treniralo i danju i noću u različitim vremenskim okolnostima

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, zahvaljujući visokim letačko-tehničkim karakteristikama aviona MiG-31 i supersonične aerobalističke rakete s malom uočljivošću za radare i velikim manevarskim sposobnostima, kompleks „Kindžal“ nema pandana u svetu.

Tokom nedavnog obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini Rusije prikazani su kadrovi ispitivanja novog sistema „Kindžal“.

Prema njegovim rečima, u decembru prošle godine kompleks je bio na probno-borbenom dežurstvu na aerodromima Južnog vojnog okruga.

Predsednik je naveo da je supersonična raketa kompleksa „Kindžal“ garantovano sposobna da savlada sve postojeće sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane, s dometom od 2.000 kilometara i nuklearnim ili običnim punjenjem.

VIDEO:

(Tanjug)