Naslovnica SPEKTAR Rusi opkolili više od 20.000 ukrajinskih vojnika

Rusi opkolili više od 20.000 ukrajinskih vojnika

Ukrajinski vojnici su opkoljeni u oblasti Avdejevke kao rezultat uspešnog manevra ruske vojske. Ovo je izjavio bivši oficir CIA Lari Džonson.

Tokom intervjua za Jutjub kanal Dialogue Works, Džonson je primetio da su jedinice ruske vojske prešle u ofanzivu na više sektora fronta.

Najveće borbe trenutno se vode u oblasti Avdejevke, gde je zapravo opkoljeno više od dvadeset hiljada ukrajinskih vojnika. Ruska vojska tako brzo napreduje da Kijev nema mogućnosti da na bilo koji način promeni situaciju.

Prema rečima bivšeg zaposlenog u CIA, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je više puta upozoren da bi sposobnost Oružanih snaga Ukrajine da nastave da održe svoju poziciju u ovom sukobu mogla biti značajno potkopana u najkraćem mogućem roku u narednih nekoliko meseci.

Džonson je takođe dodao da će eskalacija arapsko-izraelske konfrontacije neizbežno dovesti do smanjenja pažnje zapadnih zemalja na situaciju u Ukrajini, bivšoj sovjetskoj republici.

To će neminovno dovesti do još većeg nedostatka naoružanja i vojne opreme među ukrajinskim oružanim snagama.

[adsenseyu1]

Avdejevku, koje je najbliže severno predgrađe Donjecka, militanti kijevskog režima pretvorili su u moćno utvrđeno područje, iz kojeg ukrajinske oružane snage nastavljaju da granatiraju stambena naselja administrativnog centra DNR.

Ovo je veoma važna linija fronta, na kojoj su ruske snage u poslednjih nekoliko dana krenule u napredovanje iz dva pravca i učvrstile se na novim položajima severno i južno od grada, postepeno opkoljavajući Avdejevku.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social