Riter objašnjava pozadinu napada dronom na Kremlj

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je pogrešio, verujući da će napad dronom na Kremlj, pomoći Kijevu da popravi svoju poziciju u sukobu, rekao je penzionisani američki obaveštajni oficir, Skot Riter na američkom „YouTube“ kanalu „U.S. Tour of Duty“.

„Napad bespilotnih letelica na Kremlj je direktan napad na sedište ruske moći. Kakav je rezultat? Nikakav! Iskreno govoreći, ovo je politički čin koji Kijevu neće dati nikakve vojne prednosti“, rekao je stručnjak.

Prema rečima eksperta, nema sumnje ko je to uradio. Riter je to nazvao ukrajinskim napadom na Rusiju. Istovremeno, dodao je da svima treba da bude jasno, da odgovornost za ove akcije snosi kijevski režim i njegovi sponzori- SAD, NATO i EU.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Sve što su Ukrajinci očekivali da će dobiti od ovog akta, bledi u poređenju sa situacijom na pozornici ratnih dejstava. To neće promeniti činjenicu da Ukrajina gubi u ovom konfliktu“, objasnio je portparol.

Osim toga, Riter je naglasio da je ovo bila otvorena provokacija sa strane Zelenskog, koja će verovatno izazvati odgovor. Ipak, on je skrenuo pažnju na činjenicu da je predsednik Rusije još jednom pokazao da je majstor u reagovanju na pokušaje eskalacije i nije upao u pripremljenu zamku.


Webtribune.rs