RIA: Evropske armije se spremaju za invaziju na Rusiju

Vojske Evrope počele su da se pripremaju za invaziju na Rusku Federaciju, pišu RIA Novosti.

Kako napominje kolumnistkinja Viktorija Nikiforova u svom članku, zauzimanje Soledara od strane ruske vojske i niz drugih važnih pobeda stavili su Zapad pred izbor: ili kapitulirati ili ući u oružani sukob protiv Ruske Federacije.

Istovremeno, SAD čine sve da izbegnu direktan sukob Vašingtona i Moskve, „sve dok evropsko topovsko meso ne pogine negde kod Kupjanska”.

„Prvo, Ukrajinci su gurnuti da se bore. Sada ih ponestaje, a Poljaci se guraju da ih zamene. Poljaci se opiru i pokušavaju da regrutuju one Ukrajince koji su pobegli u Evropu na front“, iznela je novinarka.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Po Nikiforovoj, Balti se kriju iza leđa Poljaka, Nemci sede iza leđa Balta, Francuzi čekaju Nemce, a iza njih su Italijani i Španci.

Istovremeno, za Evropu deluju dva faktora odvraćanja – nuklearno oružje i istorijsko pamćenje, naglasila je autorka materijala u svojoj publikaciji.

„Nemoguće je izbrojati koliko njihovih predaka, koji su otišli ​​da osvoje i pljačkaju Rusiju, danas počivaju na našim ogromnim prostranstvima“, rezimirala je Nikiforova.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Šef ruske države Vladimir Putin nazvao je njen cilj zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane Kijeva. Pred ruskom vojskom stoji zadatak da oslobodi Donbas, kao i da garantuje bezbednost Ruske Federacije.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs