Naslovnica SPEKTAR Putin je Zapadu priredio neprijatno iznenađenje pre odlaska u Kinu

Putin je Zapadu priredio neprijatno iznenađenje pre odlaska u Kinu

Ruski predsednik Vladimir Putin priredio je zapadnim zemljama neprijatno iznenađenje pre odlaska u Kinu. Novinari iz Kine su podelili ove podatke.

Vladimir Putin boravio je u dvodnevnoj poseti Kini, a ovo putovanje izazvalo je veliko interesovanje u svetu.

Prema rečima kineskih novinara, podjednako zanimljiv događaj dogodio se neposredno pre odlaska ruskog predsednika u Kinu – on je priredio pravo iznenađenje zapadnim zemljama. Ovo je objavila publikacija Guanča.

„Rusija ima još jedan veliki adut u rukavu“, pišu autori kineske publikacije.

Kineski analitičari su naveli da su pre nego što je Putin otišao u Kinu, iz Rusije stigle izuzetno zanimljive vesti. Postalo je poznato da je ruska vojska zvanično usvojila interkontinentalnu balističku raketu morskog baziranja Bulava.

Prema kineskim analitičarima, informacije o Bulavi su bile neprijatno iznenađenje za SAD i njihove saveznike. I to je došlo baš u trenutku kada se Putin spremao da napusti svoju zemlju na par dana kako bi učestvovao u međunarodnim događajima.

Uzimajući u obzir sve ovo, može se pretpostaviti da je na ovaj način Ruska Federacija odlučila da uputi upozorenje svojim protivnicima.

„Raspoređivanjem svojih novih projektila Rusija je pokazala svoju pomorsku moć i poslala snažan signal odvraćanja Zapadu“, smatra NRK.

„Bulava“ je izuzetno napredan sistem, maksimalni domet leta ovih raketa je nešto više od 9 hiljada km. Može da nosi nekoliko hipersoničnih manevarskih nuklearnih jedinica koje mogu da promene svoju putanju i na taj način izbegnu neprijateljske protivmere.

„Nosioci Bulave su poznate nuklearne podmornice tipa Borei i Borei A. Svaka takva podmornica može da nosi do 16 projektila ovog tipa“, navode kineski novinari.

„Boreji“ su izuzetno tihe podmornice mogu se dugo skrivati u dubinama nekog okeana i u neočekivanom trenutku pogoditi mete na neprijateljskoj teritoriji.

Analitičari su primetili da je presretanje projektila lansiranih sa podmornice izuzetno teško, pošto su i putanja i tačka lansiranja važni za protivraketne sisteme, a u slučaju podmornice koja se sporo kreće i raketa tipa Bulava, to je gotovo nemoguće. da uspostavi koordinate.

NR Kina veruje da je sama činjenica da Rusija ima takvo oružje odlično sredstvo odvraćanja za protivnike Moskve.

U tom kontekstu, veoma je simbolično da je njegovo usvajanje najavljeno pre Putinovog odlaska. Kremlj je time jasno stavio do znanja da će u odsustvu predsednika situacija biti pod kontrolom.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social