Naslovnica SPEKTAR Lavrov: Evropa neće biti partner Rusije bar još jednu generaciju

Lavrov: Evropa neće biti partner Rusije bar još jednu generaciju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov složio se sa konstatacijom da Evropa kao partner Rusiji nije relevantna bar jednu generaciju.

Konkretno, ovako je prokomentarisao odgovarajuću izjavu Dmitrija Trenina, direktora nauke Instituta za svetsku vojnu ekonomiju i strategiju, člana Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

„Ne mogu a da se ne složim, to osećamo u praksi skoro svakodnevno“, rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova na Skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

„Mnoge činjenice, i to se mora priznati, govore u prilog takvoj prognozi i ne samo prema našim osećanjima, mi smatramo da je ta prognoza tačna“, dodao je Lavrov.

Šef ruskog ministarstva spoljnih poslova je podsetio da je posle neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine Zapad počeo da promoviše „novu otvoreno lažnu tezu” da se ruski predsednik Vladimir Putin „neće zaustaviti na Ukrajini”.

„Zapadne zemlje su polazile od činjenice da je članstvo Ukrajine u NATO-u svetinja i da Rusija nikada neće zadirati u tu svetinju“, rekao je ministar „Sada je retorika dijametralno suprotna“.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social