Naslovnica SPEKTAR Pukovnik Mekgregor: NATO će se urušiti nakon završetka sukoba u Ukrajini

Pukovnik Mekgregor: NATO će se urušiti nakon završetka sukoba u Ukrajini

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor nagovestio je da bi posle okončanja sukoba u Ukrajini NATO mogao prestati da postoji.

Svoje gledište je podelio na Jutjub kanalu Judging Freedom. „NATO neće preživeti sukob i propašće“, rekao je Mekgregor.

Prema njegovim rečima, Severnoatlantska alijansa je slabija nego ikada, i pokušava to da sakrije agresivnom retorikom. Rusija to odlično razume, smatra ekspert.

Pre toga je izjavio da Oružane snage Ukrajine nastavljaju da se brane i grade rovove, ali je to besmisleno s obzirom na praktičan gubitak vojnog osoblja. Ekspert smatra da se ukrajinski sukob bliži kraju.

On je naglasio da čak i da jedna ili više zemalja NATO-a pošalje svoju vojsku u Ukrajinu, to nikako ne bi uticalo na situaciju zbog njihovog malog broja u poređenju sa ljudstvom ruske vojske u zoni borbenih dejstava.

Ranije je Mekgregor objasnio zašto su se SAD „umešale“ u sukob u Ukrajini. Prema njegovim rečima, cilj Vašingtona je da „ nastavi krvoproliće “.

Nada Bele kuće u slanju finansijske i vojne pomoći Kijevu je da će nastaviti da zataškava „potpuno i konačno uništenje ukrajinske nacije“, rekao je analitičar.

Još ranije je Mekgregor rekao da bi ukrajinski sukob mogao da se završi brže nego što se očekivalo. Prema njegovim rečima, na to ukazuje činjenica da su najradikalnije nacionalistički bataljoni Oružanih snaga Ukrajine počeli da odbijaju da poštuju naređenja i učestvuju u bitkama.

Ranije se saznalo za raskol u NATO-u zbog ukrajinskih napada na Rusiju.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social