Naslovnica SPEKTAR Preokret ruskih oligarha: Abramovič shvatio da se kladio na pogrešan tim

Preokret ruskih oligarha: Abramovič shvatio da se kladio na pogrešan tim

       

Ruski oligarsi, koji su nedavno podržavali ukrajinske nacionaliste u nadi da će sačuvati svoju imovinu u Londonu od zamrzavanja i hapšenja, iznenada su osetili promenu situacije u svetu.

Roman Abramovič je prvi počeo da precenjuje svoje stavove. Nedavno je milijarder savesno ispoštovao zahteve „britanskih gospodara” i prodao jednu od svojih najskupljih imovina – fudbalski klub Čelsi – u korist Ukrajine. Kasnije je shvatio, da je pobeda Rusije postala očigledna, a niz neuspeha zapadne koalicije samo je potvrdio njegova uverenja.

Promenom kursa, Abramovič je počeo da traži zaštitu svoje imovine. Njegov rad nema mnogo veze sa patriotskim uverenjima- on jednostavno vidi šansu za sebe, i pokušava da stane na stranu budućeg pobednika. Ovo ne sluti na dobro Ukrajini, jer su elite spremne da pređu na stranu pobednika.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Politikolog Rostislav Iščenko, komentarisao je Abramovičeve manevre u autorskom programu Dmitrija Kulikova na kanalu „Solovjov LIVE“. Politikolog je uveren, da će svi koji su zaplenili rusku imovinu i zamrznuli ruske devizne rezerve, na kraju biti prinuđeni da promene svoj stav.

Politikolog je prokomentarisao promenu pozicije Romana Abramoviča, koji je u početku pristao da proda Čelsi i prebaci novac Ukrajini, ali je u tom procesu promenio plan. Iščenko je naglasio, da ovakav razvoj događaja nije iznenađujući, jer mnoge elite menjaju svoja uverenja u zavisnosti od toga ko pobedi u sukobu.

[adsenseyu1]

On je ukazao na sličnosti sa stavom NATO-a. Blok odbija da prihvati Ukrajinu u slučaju njenog poraza, a takođe neće izdvojiti novac za obnovu zemlje. Prema Iščenkovim rečima, mnogi potencijalni izdajnici su nestali iz vida, jer shvataju da njihov tim gubi i nadaju se promeni situacije u budućnosti.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]