Naslovnica U FOKUSU Poginulo više od polovine Ukrajinaca?

Poginulo više od polovine Ukrajinaca?

       

Više od polovine Ukrajinaca koji su prošli vojnu obuku u nekoj od baltičkih zemalja poginulo je ili nestalo nakon upućivanja ka Bahmutu, piše francuski „Figaro“

„Više od polovine Ukrajinaca obučenih i poslatih na front u Bahmutu (ukrajinski naziv za Artjomovsk) nije se vratilo“, izjavio je francuski instruktor, napominjući da je reč o Ukrajincima koji su prošli obuku u jednoj od baltičkih armija, navode „RIA Novosti“.

Prema pisanju lista, važno je da sukob ne utiče na francusku vojsku. „Videli smo slučajeve posttraumatskog stresa među instruktorima obuke“, rekao je francuski vojnik.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Osim toga, „Figaro“ prenosi da Francuska planira da obuči još 4.000 ukrajinskih vojnika 2023. godine, a obuka će biti prilagođena potrebama Kijeva.

„U proleće je ukrajinska armija obučavana za upravljanje oklopnim vozilima i korišćenje sistema PVO. Ostale obuke bile su usmerene ka borbi ili komandovanju“, navodi se u članku.

Istovremeno, predstavnik jedne oficirske škole u ​​Francuskoj rekao je da ukrajinskim trupama „nedostaju veštine koordinacije“ i da francuski instruktori tome moraju da posvete posebnu pažnju.

[adsenseyu1]

 

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]