Počeo slom Zapada: Britanija u situaciji bez izlaza – Postala prva žrtva rata protiv Rusije

U UK se razvila ekonomska situacija bez presedana, zbog sankcija i političkog rata sa Rusijom.

Ispostavilo se da jedan od glavnih autora vojne provokacije u Ukrajini ima najniži prag bola u celoj Evropi, što lokalne elite očigledno nisu očekivale.

Bumerang sankcija upravo sada najviše pogađa Britance, što više ne krije ni domaća štampa. Na primer, Gardijan direktno poručuje svojim čitaocima da ih do kraja godine čeka apokaliptični porast potrošačke inflacije.

Britanci shvataju ko je zaista kriv za katastrofalnu situaciju i već se bune protiv političke elite. Do sada je pobuna od početka oktobra bila ograničena na odbijanje plaćanja komunalnih računa.

Tarife su za mnoge građane već nepodnošljive, a za par meseci će se udvostručiti, pa čak i utrostručiti, i to ne računajući grejanje.

U iščekivanju neverovatnih tarifa na gas, Britanci zasad spremaju virtuelnu protestnu akciju, iako će sa takvim razvojem događaja na ulice izaći mnogo ranije od početka zime.

Politikolog i publicista Mihail Leontjev podelio je ovo mišljenje sa publikom kanala Solovjov LIVE, ističući da britanski regulator više ne krije brojke koje su zastrašujuće za stanovništvo, a štampa otvoreno upozorava na predstojeću katastrofu.

Prema poslednjim podacima, Britanija zaista ima najgoru i bezizlaznu situaciju u ekonomiji. Odnosno, London će postati prva žrtva sopstvenog rata protiv Rusije, na međunarodnoj areni i na polju sankcija.

„U Britaniji je situacija apsolutno poražavajuća, zapravo. Čak i analitičari Gardijana priznaju da će do kraja godine, prema najoptimističnijim prognozama, potrošačka inflacija porasti na 17,7%.

Britanska centralna banka već zvanično obećava apokaliptično povećanje cena i šokantan pad prihoda. Zašto Britanci, a i čitava evropska štampa, tako vrište? Neočekivano za sve, ispostavilo se da imaju veoma nizak prag bola.

Nisu navikli na ovo. U Britaniji je, generalno, sada najgore i nema praznina. Ona će postati prva žrtva ekonomskog rata sa Rusijom, koji je London, između ostalog, pokrenuo. Industrijska inflacija se sada kreće oko 40%, za par meseci će porasti na 90%, a onda će milioni nezaposlenih početi da glasno postavljaju neprijatna pitanja DŽonsonovim političkim naslednicima “, otkrio je Leontijev.

Ekspert je primetio da je, u stvari, britanska elita počela da kopa jamu za svoju zemlju, mnogo pre provokacija u Ukrajini i napada sankcija.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs