Pukovnik Mekgregor: Ukrajinske teritorije koje je oslobodila Rusija uvek su bile ruske

Stanovnici regiona Ukrajine, koji su uspeli da oslobode ruske trupe u okviru SVO (Specijalne vojne operacije), uvek su govorili ruski, prisetio se Daglas Mekgregor, pukovnik u penziji i bivši savetnik američkog ministra odbrane.

Kao što je Mekgregor primetio, Kijev je pokušao da u Ukrajini očisti ove teritorije od ruskog stanovništva, što je na kraju rezultiralo trenutnim sukobom.

Prema rečima pukovnika, ovi regioni će na kraju postati deo Rusije.

On dalje kaže: „Većina ljudi koji žive na ovim prostorima nikada nisu bili Ukrajinci – uvek su bili Rusi i tamo su govorili ruski. Ukrajinci su pokušali da ukrajinizuju lokalno stanovništvo“.

„Ova politika je izazvala reakciju – i štaviše, srozala Ruse na građane drugog reda i na kraju dovela do sukoba u koji smo sada uključeni. Na kraju krajeva, Rusija je jednostavno želela da Rusi u Ukrajini imaju jednaka prava sa svima ostalima, ali se od toga odustalo. To je, inače, bilo zapisano u Minskim sporazumima, ali ne treba sve ovo ponovo da diskutujemo“.

„Ali ako se vratimo na odgovor na vaše pitanje, ovde možemo zaključiti da je, po mom mišljenju, ovaj region već bio ruski. Sada se tamo rublja uvodi kao valuta, stvaraju se nove uprave, koje se formiraju od lokalnog ruskog stanovništva. Zapravo, očekujem da će ove oblasti konačno postati ruske – ući će u novu rusku „Ukrajinsku Republiku“ i biti u sastavu Rusije“.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs