Naslovnica SPEKTAR Patrušev otkriva koga NATO sprema protiv Rusije..!

Patrušev otkriva koga NATO sprema protiv Rusije..!

Instruktori NATO-a u nekoliko zemalja obučavaju plaćenike i diverzante za učešće u operacijama protiv Rusije, a takođe aktivno učestvuju u organizovanju ukrajinskog granatiranja ruske teritorije, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Kako je istakao, u okviru Alijanse takođe se donose kolektivne odluke o novim isporukama oružja. Patrušev ocenjuje da planovi SAD i NATO uključuju to da Ukrajina, ili bar jedan njen deo, bude antiruska teritorija koja je potpuno pod njihovom kontrolom.

– S tim u vezi, zadaci demilitarizacije Ukrajine ostaju aktuelni – poručio je on u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.

NATO deluje po nalogu Vašingtona

Po rečima Patruševa, SAD koriste Alijansu kako bi sačuvale svoje vojno prisustvo u Evropi.

Pored toga, dodao je, NATO koji kontrolišu SAD predviđen je za vršenje pritiska na suverene države sveta korišćenjem različitih resursa, uključujući vojne, ekonomske, informacione i druge.

Patrušev ističe da se Alijansa koristi kao instrument Vašingtona u vođenju „hibridnih ratova“.

– Njene članice poslušno prate instrukcije za primenu ekonomskih sankcija, ‘zamrzavanje’ finansijskih sredstava, obavljanje obaveštajnih aktivnosti, psiholoških operacija i sajber napada, uključuju se u akcije podrivanja i dezorganizacije sistema državne uprave zemalja koje se ne slažu sa politikom Anglosaksonaca – rekao je ruski bezbednjak.

On je napomenuo da Alijansa ne okleva da koristi i terorističke organizacije radi svojih interesa.

Cilj NATO – slabljenje Rusije

Patrušev je konstatovao da zapadne zemlje već dugi niz godina pokušavaju da oslabe Rusiju. Po njegovim rečima, kolektivni Zapad želi da eliminiše Rusiju sa liste političkih i ekonomskih konkurenata, a da je zatim potpuno isključi sa geopolitičke karte tako što će je razbiti na delove.

– Upravo zbog toga su zvaničnici u Briselu označili našu državu kao glavni izvor pretnji evropskoj bezbednosti i to direktno uneli u stratešku koncepciju NATO-a – podsetio je Patrušev.

Komentarišući izjavu šefa vojnog komiteta Alijanse Roba Bauera o spremnosti za rat sa Rusijom, sekretar Saveta bezbednosti Rusije ističe da je to u skladu sa opštom politikom NATO-a. On je podsetio na izveštaj generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga u kojem je kao glavni zadatak postavljeno obuzdavanje Rusije i Kine.

– Ceo dokument je usredsređen na glavni zadatak – ‘obuzdavanje’ Rusije i Kine, odnosno NATO je bez oklevanja izašao iz okvira geografskog mandata i otvoreno izneo globalne ambicije – zaključio je Patrušev.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social