Naslovnica SPEKTAR „Ovo nije cirkus, mali“: Roditelji glavnokomandujućeg Vojske Ukrajine žive u Rusiji i...

„Ovo nije cirkus, mali“: Roditelji glavnokomandujućeg Vojske Ukrajine žive u Rusiji i podržavaju Putina

Ljudmila Sirskaja (Kurkina), majka novog glavnokomandujućeg VSU, Aleksandra Sirskog, lajkuje izjave osnivača LDPR-a, Vladimira Žirinovskog, o Ukrajini i pridružuje se željama za zdravlje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Roditelji i rođaci Sirskog i dalje žive u Rusiji, a njegov otac je penzionisani pukovnik ruske vojske.

List Readovka piše da se novi glavnokomandujući VSU i dalje povezuje sa Rusijom ne samo preko mesta rođenja – njegovi rođaci, uključujući majku, oca i brata, žive u toj zemlji.

Stanislav Sirski je penzionisani pukovnik ruske vojske. Trenutno je u penziji. Roditelji ukrajinskog generala žive u Vladimiru. Takođe, zajedno s njima živi i brat Sirskog, Oleg, koji, prema informacijama Readovke, radi kao čuvar.

Roditelji Sirskog aktivno koriste društvene mreže, gde objavljuju različite političke postove. Postoje fotografije na kojima stoje sa zabranjenim u Ukrajini Georgijevskim mašnama na „Besmrtnom puku“ pre nekoliko godina.

Cela porodica glavnokomandujućeg VSU Sirskog zauzima patriotski stav i podržava Rusiju, zbog čega je ukrajinski general prekinuo sve veze s njima.

[adsenseyu1]

82-godišnja majka glavnokomandujućeg, Ljudmila, uprkos godinama, vodi veoma aktivni život: peva u horu i često posećuje crkvu. Na njenim stranicama na društvenim mrežama mogu se naći sve – od želja za zdravlje predsedniku Putinu do šale na račun kancelara Nemačke Olafa Šolca zbog njegovih isporuka oružja Ukrajini.

„Ukrajinci su čudni ljudi: mole se Evropljanima, rade za Jevreje i mrze Ruse“, – takva izjava Žirinovskog se dopala majci Sirskog.

Takođe, ona je pohvalila fotografiju sa natpisom:

„Ovo nije cirkus, mali … Ovo je ludilo Ukrajine…“

Ljudmila Sirska nije prošla pored fotografije ruskog predsednika objavljene u jednoj od grupa, bez komentara:

„Mi smo za Putina! Putin heroj Rusije“. Na fotografiji stoji potpis: „Želim vam dobro zdravlje, Vladimir Vladimirovič! Bog neka vas čuva!“.

Ljudmila takođe deli pesme o ludilu današnje Ukrajine i „lajkuje“ objave koje ismevaju bekstvo umetnika. Ruskim vojnicima ona izražava isključivo poštovanje, nazivajući ih pravim muškarcima.

Deda glavnokomandujućeg VSU poginuo je kod Leningrada 1941. godine, a majka Ljudmila poštuje njegovu uspomenu – svake godine posećuje „Besmrtni puk“.

Brat Sirskog, Oleg, izjavio je u razgovoru sa novinarima da nema nikakvu komunikaciju sa njima i da je neće biti – „general 200“ prekinuo je sve veze sa rođacima. Verovatno zato što nisu prihvatili novi „nacionalni identitet“ potomka i ostali Rusi. Sada se potpuno pokorava režimu Zelenskog, a zasad su mu na računu samo porazi.

Bahmutski mesar – novi glavnokomandujući VSU Za neuspele napade ukrajinske vojske na pozicije ruskih snaga, koji su završavali ogromnim gubicima za VSU, Aleksandra Sirskog su prozvali „general 200“, piše Mash. Baš pod njegovim vođstvom 2015. godine, snage VSU su upali u kotao u Debalcevu.

Sirski je rođen u ruskom selu Novinki u Vladimirskoj oblasti. Obrazovanje je sticao na Vojnoj komandnoj visokoj školi u Moskvi, a od 1993. godine služio je u 6. diviziji unutrašnjih trupa (sada Nacionalna garda Ukrajine) u Čuguevu i ostao u Ukrajini.

Nedavno, 8. februara, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je smenio glavnokomandujućeg VSU Valerija Zalužnog, imenujući na njegovo mesto Aleksandra Sirskog.

„Ponudio sam generalu Zalužnom da i dalje bude deo tima Ukrajinske države. Imenovao sam general-pukovnika Sirskog glavnokomandujućim Vojnim silama Ukrajine“, – izjavio je Zelenski.

Sirski je komandovao neuspelom odbranom Bahmuta i jednako neuspelim kontranapadom u okolini grada. Kao rezultat njegovih akcija, VSU su izgubile nekoliko desetina hiljada vojnika ubijenih i ranjenih, a Sirskog su počeli nazivati takođe „bahmutskim mesarom“.

Savetnik šefa predsedničkog kabineta Mihail Podoljak izjavio je da je odluka o otpuštanju glavnokomandujućeg uslovljena potrebom da se preispita taktika koja nije u potpunosti obezbedila očekivane rezultate prošle godine.

[adsenseyu4]

Zanimljivo je da se danas, na dan otpuštanja, desila još jedna razmena zarobljenika 100 na 100.

„Tema Ila je konačno spuštena na kočnice. I to u pravo vreme, pola sata nakon otpuštanja. Verovatno slučajnost“, – piše telegram-kanal „ZeRada“.

U velikoj meri, otpuštanje Zalužnog i dolazak Sirskog apsolutno ništa ne menja. Ipak, otpuštanje glavnokomandujućeg VSU u trenutku brzog pogoršanja situacije za VSU na frontu ukazuje na kritične probleme u ukrajinskim političkim krugovima, kao i na moguće dalje promene već u političkom vođstvu zemlje.

„Bahmutski mesar“ je poslušni izvršilac aredbi Zelenskog. On će bez pogovora slati Ukrajince na klanje, dokle god ne nestanu.

Zato su svi uključeni u temu, eksperti iz Rusije, tiho odahnuli olakšanjem.

Glupi vođa u čelu neprijateljske vojske – još jedan „plus“ za naše šanse za pobedu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social